Αρχίζει και πάλι τις δράσεις του το «Ελληνικό Σπίτι» στο Ρότερνταμ

Αρχίζουν και πάλι οι ποικίλες δράσεις της Ένωσης Ελλήνων Ολλανδίας, στο “Ελληνικό Σπίτι” στο Ρότερνταμ που είχαν διακοπεί (ή λειτουργούσαν διαδικτυακά) λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Φανή Τράικου, μόνιμη κάτοικος Ρότερνταμ και γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Ολλανδίας, μίλησε στη “Φωνή της Ελλάδας”  και συγκεκριμένα στην εκπομπή “κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος για τις δραστηριότητες των Ελλήνων του Ρότερνταμ, τα προβλήματα και τα όνειρα των συμπατριωτών μας στην Ολλανδία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “υπολογίζουμε ότι μένουν μόνιμα στο Ρότερνταμ γύρω στους 7.000 με 10.000 Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών…. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που δεν αφορά μόνο τους Έλληνες αλλά όσους θέλουν να μείνουν στην Ολλανδία, είναι η εύρεση στέγης…. Αναπόφευκτα η νοσταλγία μεγάλωσε στη διάρκεια της πανδημίας…”

Οι δραστηριότητες και τα τμήματα μαθημάτων του “Ελληνικού Σπιτιού” αρχίζουν στις 7 Νοεμβρίου 2021 και είναι απαραίτητη η εγγραφή, για ενήλικες και παιδιά, μέσω ειδικής φόρμας: https://forms.gle/4tkcuzYMSi5tHcoY7

Στις δραστηριότητες του ‘’Ελληνικού Σπιτιού’’ μπορούν να συμμετέχουν: εμβολιασμένοι, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση), ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν την είσοδό τους στο Σπίτι και παιδιά – έφηβοι (έως 18 ετών με προσκόμιση self test).

Οι δραστηριότητες που αρχίζουν και πάλι είναι: χορωδιακό εργαστήρι, μαθήματα Python για αρχάριους, μαθήματα λαϊκής παραδοσιακής μουσικής, μαθήματα λαϊκής και κλασικής κιθάρας, μαθήματα ζωγραφικής, Λέσχη ανάγνωσης κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό θεατρικό Εργαστήρι άρχισε ήδη τα μαθήματα από τις 15 Οκτωβρίου και πρόκειται για τη μοναδική ελληνική θεατρική ομάδα σε όλη την Ολλανδία. Επίσης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του “Ελληνικού Σπιτιού” θα πραγματοποιηθούν προβολές ελληνικών ταινιών και συζητήσεις που, όπως ανέφερε η Φανή Τράικου, “προσελκύουν πολλούς Ολλανδούς και γενικά ξενόγλωσσους“.

Τέλος, στο “Ελληνικό Σπίτι” παραδίδονται και μαθήματα ολλανδικής γλώσσας, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πραγματοποιούνταν διαδικτυακά.