Διαδικτυακή εκδήλωση: “Ο Εθνομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός”

Ο Ομογενειακός Σύλλογος “Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein” που εδρεύει στη Βιέννη, με την ευκαιρία της επετείου των 200 Χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, διοργανώνει την Κυριακή 16 Μαΐου στις 19:00 ώρα Ελλάδας, στην 5η διαδικτυακή του εκδήλωση με θέμα: “Ο Εθνομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός”.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Καθηγητής Dr. Heinz Gstrein, εκ μέρους του Συλλόγου “Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein”, η Νατάσα Πηλείδου, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου.

Θα προλογίσουν η Έλενα Ράφτη, Πρέσβυς της Κύπρου στη Βιέννη και ο Κύρος Πατσαλίδης Πρόεδρος του Κυπριακού Πολιτιστικού Κέντρου Βιέννης.

O Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Νικολίτσης θα κάνει εισήγηση με θέμα: “O βίος του Εθνομάρτυρα Κυπριανού” ενώ η ομιλία του Dr. Ιωάννη Ηλιάδη έχει ως θέμα: “Το Διαμονητήριο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή της Κύπρου και η Έκθεση “Χαίρε! Ω χαίρε Ελευθεριά”.

Η Λουκία Αγαπίου μουσικός παιδαγωγός θα πλαισιώσει την εκδήλωση με τραγούδια της εποχής και οι ηθοποιοί Ινώ Μάτσου και Έρη Μπακάλη θα διαβάσουν λογοτεχνικά αποσπάσματα.

Συντονίζει ο Αθανάσιος Μιχ. Χούπης, δημοσιογράφος ΕΡΤ Παγκόσμιο Ραδιόφωνο “Η Φωνή της Ελλάδας” (“The Voice of Greece”).

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας και την Αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βιέννη.

Zoom Link

https://us02web.zoom.us/j/86531947110?pwd=R0tHVmx0MEpNY2NJbUpHVkYyV0Fldz09Meeting id 865 3194 7110

Passcode 174910

Διαδικτυακή εκδήλωση: “Ο Εθνομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός”