Διαγωνισμός ζωγραφικής από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Στο πλαίσιο του «Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας  Ελλάδας-Ρωσίας 2019-2020», η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας με τη στήριξη  του Υπουργείο Εξωτερικών / Γενικής  Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Ελληνικού  Τμήματος  της ΙΒΒΥ-  Κύκλος Παιδικού Βιβλίου,  διοργάνωσαν Διεθνή παιδικό πολιτιστικό-εκπαιδευτικό διαγωνισμό με τίτλο «Κόσμος χωρίς σύνορα. Η Ελλάδα μου»,  η δεύτερη και τελική φάση του οποίου,  διεξάγεται στην Ελλάδα,  στην Αθήνα από 11-14 Οκτωβρίου 2019.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν με έργα ζωγραφικής περίπου 300 παιδιά, τα περισσότερα ελληνικής καταγωγής, από 7 χώρες της Διασποράς (Ρωσία, Ουκρανία Γεωργία, Αρμενία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ουζμπεκιστάν) την Ελλάδα και την Κύπρο όπως δήλωσε στη «Φωνή της Ελλάδας» η Βικτώρια Κραβτσένκο – Αραμπατζή. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 13.00,  στην αίθουσα 3, ενώ παράλληλα θα εκτεθούν 100 έργα από αυτά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου.
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, όπου θα δουν τα αξιοθέατα της πόλης και θα επισκεφτούν την Ακρόπολη και το μουσείο της Ακρόπολης ενώ την Κυριακή θα συμμετέχουν στην δράση «Σχεδίασε την Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί στο Σούνιο.
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

Διαγωνισμός ζωγραφικής από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας