Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά και νέους της Ομογένειας από το ΥΠΕΞ

Του Γιώργου Διονυσόπουλου

Στην προκήρυξη ενός διεθνούς διαγωνισμού ζωγραφικής για τα παιδιά και τους νέους της Ομογένειας με θέμα «κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ» και χρονική διάρκεια από 10 Απριλίου έως 5 Ιουλίου 2020, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (ΓΓΑΕ) και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας (ΠΠΕ), σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί, στο σύνολό του, εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικώς. Σύμφωνα με τον Γ.Γ Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί μια πρόσκληση προς τα παιδιά και τους νέους της ελληνικής Ομογένειας, ανά τον κόσμο, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να περιγράψουν με την τέχνη τους την καθημερινότητα που βιώνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο και να προβάλλουν μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους ένα ευοίωνο και ειρηνικό μέλλον. «Πρόκειται για μία δημιουργική διέξοδο για τα παιδιά και τους νέους της Ομογένειας, που λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες διεθνώς για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού περνούν τις περισσότερες ώρες στο σπίτι τους» επισήμανε ο κ. Χρυσουλάκης.

Να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη από μία σειρά δράσεις, που θα αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός των Ελλήνων Ομογενών με την μητέρα πατρίδα εν μέσω της τρέχουσας δύσκολης συγκυρίας. Όπως δήλωσε από την πλευρά του και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Κώστας Βλάσης, στόχος της ελληνικής πολιτείας είναι οι Έλληνες της Διασποράς, να ξέρουν πως είμαστε πάντα δίπλα τους. «Ειδικά σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, που βιώνουμε, είμαστε όλοι ένα ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει. Τα παιδιά και οι έφηβοι Έλληνες σ’ ολόκληρη την υφήλιο μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φορείς ελπίδας και αισιοδοξίας και να στείλουν ένα οικουμενικό μήνυμα αγάπης, δύναμης και αλληλεγγύης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης.

Ως προς τον διαγωνισμό να επισημάνουμε πως λεπτομέρειες για τους όρους διεξαγωγής του, τα βραβεία και τον τρόπο συμμετοχής, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα: https://sites.google.com/site/ppenearorfarweareallone

Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά και νέους της Ομογένειας από το ΥΠΕΞ