Δίκτυο Αλληλεγγύης στους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου από την Ένωση «Ομόνοια»

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση περιήλθε η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας απ’  τον κορωνοϊό COVID-19. Το κλείσιμο των συνόρων της χώρας διέκοψε την επικοινωνία τους με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις σε φάρμακα, τα οποία προμηθεύονταν από φαρμακεία εντός της ελληνικής επικράτειας.
Επιπλέον, οι περιορισμοί στην κυκλοφορία διαμορφώνουν αντικειμενικές δυσκολίες σε όλους και ιδίως στους υπερήλικες, σε ό,τι αφορά στην προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης. Κι είναι, προς το παρόν άγνωστο, πότε θα αρθούν τα μέτρα που εμποδίζουν τους συγγενείς τους, απ’ την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, να τους συνδράμουν.

Το προεδρείο της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ) «Ομόνοια» (φωτογραφία αρχείου)

 

Τούτη, την κρίσιμη ώρα, το Προεδρείο της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ) «Ομόνοια», αποφάσισε να διαμορφώσει «Δίκτυο Αλληλεγγύης» για τους Βορειοηπειρώτες. Με το σκεπτικό ότι, σε πάρα πολλές περιπτώσεις όσοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από σκευάσματα που κυκλοφορούν στην Αλβανία. Έτσι, για να συνδράμει τους ομογενείς, το Προεδρείο της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια», αποφάσισε να κινητοποιήσει όλα τα κατά τόπους παραρτήματά της, τα στελέχη των οποίων θα παραλαμβάνουν και θα διανέμουν τα φάρμακα κατ’ οίκον.

Οι συγγενείς των Βορειοηπειρωτών, από την Ελλάδα, υπό προϋποθέσεις και από άλλα σημεία του κόσμου, που έχουν προμηθευτεί ή σκοπεύουν να προμηθευτούν φάρμακα και οτιδήποτε άλλο, υγειονομικό υλικό, τους ζήτησαν οι συγγενείς τους, θα πρέπει να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους που όρισε το Προεδρείο της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια», προκειμένου να πληροφορηθούν τη διεύθυνση, στην οποία πρέπει να στέλνουν τα δεματάκια, για τους δικούς τους. Η Οργάνωση, στη συνέχεια, με τρόπους που ήδη έχουν εξασφαλισθεί, θα φροντίσει ώστε να φτάνουν στα Παραρτήματά της, και κατόπιν, μέσω των κατά τόπους συντονιστών, στα σπίτια για τα οποία προορίζονται.

Ανά Παράρτημα, οι υπεύθυνοι, για οποιαδήποτε συνεννόηση και λεπτομέρεια, είναι:
– Παράρτημα Αγίων Σαράντα: Βασίλης Κάγιος (τηλ. 00355 692668658).
– Παράρτημα Δελβίνου: Ρολάνδος Μπιλέρος (τηλ. 00355 692211884).
– Παράρτημα Χιμάρας: Φρέντης Μπελέρης (τηλ. 00355 697097510).
– Παράρτημα Αργυροκάστρου και Πρεμετής: Στέφανος Κώτσιας (τηλ. 00355 69205 2876).
– Παράρτημα Κορυτσάς: Θωμάς Μάρκου (τηλ. 00355 683334976).
– Παράρτημα Αυλώνας και Φίερι: Παναγιώτης Διαμάντης (τηλ. 00355 697498429).
– Παράρτημα Τιράνων και Δυρραχίου: Ολκγέρτ Θωμολάρης (τηλ.00355 69260 4461).

Στη σχετική Ανακοίνωση, που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια», αναφέρεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την «Ομόνοια» και μέσω διαδικτύου, στέλνοντας (e-mail), στην διεύθυνση: [email protected]

Επίσης, στην Ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι, ανάλογα με τις εξελίξεις, η Δημοκρατική Ένωση, Εθνικής, Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», αν χρειαστεί θα αναλάβει τις πρέπουσες πρωτοβουλίες, για να συνδράμει σε κάθε ζήτημα, που τυχόν να προκύψει, για τους ομογενείς. Η Ανακοίνωση καταλήγει, με την προτροπή υπευθυνότητας, απ΄ όλους τους Ομογενείς: «ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ, ΕΘΝΙΚΟ!».

Επιμέλεια: Αθανάσιος Χούπης

Δίκτυο Αλληλεγγύης στους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου από την Ένωση «Ομόνοια»