Δωρεάν προβολή του ντοκιμαντέρ «19.05.19» του ομογενή Φώτη Μάραντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

Η Hellas TV / Photo & Film συμμετέχοντας στην ημέρα μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου δίνει τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν δωρεάν από το σπίτι τους το ντοκιμαντέρ «19.5.1919«.
Το ντοκιμαντέρ «19.05.19» δημιουργήθηκε από τον Φώτη Μάραντο, που είναι ο ιδιοκτήτης και διευθυντής του Hellas Tv στο Μόναχο. Νεομετανάστης, εγκαταστάθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας μαζί με την οικογένειά του το 2012. Μολονότι ο ίδιος δεν έχει καμία καταγωγή από τον Πόντο, θέλησε να δημιουργήσει έναν ντοκιμαντέρ για τη γενοκτονία των Ποντίων, όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα για τη γενοκτονία στην γερμανική γλώσσα.

Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη προβληθεί στο Νταχάου, στο Μόναχο, στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη και στην Αθήνα ενώ τώρα δίνεται η δυνατότητα να το παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται μέσω διαδικτύου την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 στις 19:05 ώρα Αμισού (Σαμψούντας) (UTC/GMT +2 ώρες)

Συγκεκριμένα, όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν είτε μέσω γραπτού μηνύματος στη σελίδα της Hellas TV / Foto & Film στο Facebook,  είτε στέλνοντας email στο [email protected]
για να λάβουν τον κωδικό τους ο οποίος θα ενεργοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαΐου 2020, στις 19:05 ώρα Αμισού (Σαμψούντας).

Κατόπιν, με ένα μόνο κλικ στο www.vimeo.com/374195022  θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν το ντοκιμαντέρ.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

Δωρεάν προβολή του ντοκιμαντέρ «19.05.19» του ομογενή Φώτη Μάραντου