Δρ Αν. Κουλαρμάνης: «Πιστεύω πως τα ελληνικά σχολεία στη Νέα Υόρκη θα ανοίξουν κανονικά»

Την πεποίθηση του ότι τα ελληνικά σχολεία στη Νέα Υόρκη θα ανοίξουν κανονικά, με τις απαραίτητες αναπροσαρμογές λόγω της πανδημίας, εξέφρασε, μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», ο διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ Αναστάσιος Κουλαρμάνης.

Ο Δρ Κουλαρμάνης τόνισε πως τα σχολεία ήδη εξετάζουν το ασφαλέστερο χωροταξικό σενάριο, αλλά και πιθανές αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, προκειμένου να συνδυάσουν την αποφυγή του συγχρωτισμού και την τήρηση των αποστάσεων με την απρόσκοπτη εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου.

Όπως τονίζει, βάση της διδασκαλίας θα είναι η σχολική αίθουσα, με ορισμένα σχολεία να εξετάζουν, εφόσον δεν μπορούν να εφαρμόσουν πλήρως το σενάριο των αποστάσεων, σενάρια όπως την υβριδική λειτουργία ή την διπλή βάρδια.

Αναφορικά με το κατά πόσον είναι αναγκαία η επιστροφή των μαθητών στα θρανία και την ομαλή λειτουργία του σχολείου, ο Δρ Αναστάσιος Κουλαρμάνης ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι εκτός από την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού έργου η οποία, βάσει ερευνών, δεν φαίνεται να είναι η ίδια με το εξ αποστάσεως σύστημα, υπάρχει και ο συναισθηματικός παράγοντας για τα παιδιά, που θεωρείται εξίσου σημαντικός.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Επιμέλεια¨Κατερίνα Χούμπα

Δρ Αν. Κουλαρμάνης: «Πιστεύω πως τα ελληνικά σχολεία στη Νέα Υόρκη θα ανοίξουν κανονικά»