Δύο Ελληνοαυστραλές στις 50 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Ν. Αυστραλία

Δύο Ελληνοαυστραλές, η γυμνάστρια Κάιλα Ίτσινες και η πρόεδρος των Συμβουλίων Εθνικών Κοινοτήτων Αυστραλίας, κ. Μαίρη Πατέτσου, συγκαταλέγονται στη λίστα των 50 προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Νότια Αυστραλία, την οποία κατάρτισε η μεγαλύτερη εφημερίδα της πολιτείας «The Advertiser».

Η 28χρονη διεθνούς φήμης γυμνάστρια με καταγωγή από την Κω που κατέκτησε την 13η θέση στη συγκεκριμένη λίστα, έχει δημιουργήσει μαζί με τον αρραβωνιαστικό της τα τελευταία χρόνια μια «αυτοκρατορία» παγκοσμίου επιπέδου στον τομέα της εκγύμνασης για γυναίκες, με συνολική περιουσία που ανέρχεται στα $486 εκατομμύρια.

Η Μαίρη Πατέτσου με καταγωγή από την Μυτιλήνη που βρίσκεται στην 44η θέση, δραστηριοποιείται στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, ενώ είναι μέλος κυβερνητικών και κοινοτικών οργανισμών σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα «The Advertiser», η δραστηριότητα και η συμμετοχή της κ. Πατέτσου σε ζητήματα και υπηρεσίες που αφορούν το μεταναστευτικό, τις μειονότητες και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, των ηλικιωμένων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και οι επαφές που η ίδια διατηρεί με κυβερνητικούς και μη παράγοντες, την καθιστούν ιδιαιτέρως ισχυρή σε πολλά και ποικίλα επίπεδα.

 

 

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Πηγή: Νέος Κόσμος

Φωτογραφία: Νέος Κόσμος

 

Δύο Ελληνοαυστραλές στις 50 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Ν. Αυστραλία