Δύο ομογενείς υποψήφιες στις δημοτικές εκλογές στο Νταχάου

Επιβεβαιώθηκε και επισήμως η υποψηφιότητα της ομογενούς καθηγήτριας, Σοφίας Κυριακίδου, για το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νταχάου στις επερχόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Βαυαρία, τον ερχόμενο Μάρτιο με την παράταξη του SPD. Η Σοφία Κυριακίδου είναι ήδη Δημοτικός Σύμβουλος και έχει μια δραστήρια συμμετοχή σε επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης όπως εκπαίδευσης, μετανάστευσης. Θα είναι στην 8η θέση της λίστας, που είναι οριακή για την εκλογή της, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των Ελλήνων της πόλης του Νταχάου. Στις τελευταίες εκλογές το SPD είχε εκλέξει 7 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο Νταχάου υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 1500 Έλληνες.

Η Σοφία Κυριακίδου, γεννήθηκε στο Μόναχο και πήγε στα ελληνικά σχολεία. Στη συνέχεια στο Κολλέγιο και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Λουδοβίκου Μαξιμιλιανού στο Μόναχο LMU (σπούδασε : DAF, Sozialpsychologie, Logopädie). Εδώ και 17 χρόνια ζει στο Νταχάου. Είναι καθηγήτρια γερμανικών (ως ξένη γλώσσα) και ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νταχάου. Είναι μέλος του Προεδρείου του SPD της ευρύτερης περιοχής του Νταχάου και εισηγήτρια για την εκπαιδευτική πολιτική. Συμμετέχει ενεργά σε δράσεις για την ένταξη των μεταναστών στον Δήμο.

Όπως αναφέρει η ίδια στην ιστοσελίδα: doryforos.org το σύνθημά της είναι «η αναγκαιότητα συμμετοχής του Ελληνισμού στις εκλογές, ανεξάρτητα της προτίμησής του και της επιλογής του. Σημασία έχει ο Ελληνισμός να αποκτήσει πολιτική δύναμη με τη συμμετοχή του».

Υποψήφια με το CSU η ομογενής Σύλβια Θεοδοσιάδου

 

Στο μεταξύ υποψήφια με την παράταξη του CSU θα είναι και η ομογενής Σύλβια Θεοδοσιάδου. Θα είναι στην 17η θέση του ψηφοδελτίου και με δεδομένο ότι το CSU είχε στις τελευταίες εκλογές 15 έδρες η θέση της είναι οριακή και θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του Ελληνισμού.
Η Σύλβια Θεοδοσιάδου γεννήθηκε στο Μόναχο και πήγε σε ελληνικό σχολείο και συνέχισε σε επαγγελματική σχολή (στέλεχος διοίκησης λιανικού εμπορίου). Σήμερα εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος σε ραδιολογικό κέντρο στο Νταχάου (Radiologie und Nuklearmedizin Dachau- Karlsfeld). Στο Νταχάου ζει από το 1990. Είναι τα τελευταία 13 χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Νταχάου, διατέλεσε μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Νταχάου, ενώ συμμετέχει και στο φόρουμ γυναικών της περιοχής. Για τρία χρόνια συμμετείχε σε πρόγραμμα ενσωμάτωσης νέων μεταναστών και με το σύλλογο ποντίων διοργάνωσε Ελληνο – Βαυαρικές εκδηλώσεις.
Το κέντρο βάρους του ενδιαφέροντός της στα ζητήματα της πόλης του Νταχάου είναι θέματα όπως οι «προσιτές τιμές ενοικίων κατοικιών, επιμέλεια παιδιών και νέων και λογική οικογενειακή πολιτική». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω μεράκι και αφοσίωση σε ότι επιχειρώ να κάνω και με χαρακτηρίζει η θετική μου αύρα και η επιμονή».
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

Πηγή: doryforos.org

Δύο ομογενείς υποψήφιες στις δημοτικές εκλογές στο Νταχάου