Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας εφήβων από το εξωτερικό στην Αρχαία Ολυμπία

Στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουλίου, η επίσημη έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοξενίας «Ακαδημία Ελληνισμού – Επιστροφή στις Ρίζες».
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα AHEPA HJ 25 Άγιος Ανδρέας και τον Πρόεδρο του Δημήτρη Μουτούση, φιλοξενώντας παιδιά ηλικίας από 15 μέχρι 18 ετών καθώς και Φιλελλήνων.

Συγκεκριμένα, το τμήμα AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας για Ελληνοπαίδες εξωτερικού και Φιλέλληνες ηλικίας 15-18 ετών «Ακαδημία Ελληνισμού – Επιστροφή στις ρίζες» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής στο Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερντέν και αποτελούσε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του τμήματος AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας. Της εκδήλωσης έχουν προηγηθεί συναντήσεις και συσκέψεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με εκπροσώπους της Κυβέρνησης αλλά και του τμήματος AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας, καθώς η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην σύνδεση ομογενών και φίλων της Ελλάδας με τον τόπο που γέννησε τις ολυμπιακές αξίες.

Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Δήμαρχος Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αντικυβερνήτης των AHEPANS Κώστας Βαλσάμης.

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook: Academy of Hellenism – Return to Our Roots

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας εφήβων από το εξωτερικό στην Αρχαία Ολυμπία