Εκστρατεία ομογενών: Η Αυστραλία να ανοίξει τα σύνορά της με την Ελλάδα!

Εκστρατεία προκειμένου να πειστεί η κυβέρνηση της Αυστραλίας να επιτρέψει σε κατοίκους της χώρας, ομογενείς και μη, να έλθουν για διακοπές στην Ελλάδα ξεκινά η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το έναυσμα ήταν οι καταγγελίες που δέχθηκε ο «Νέος Κόσμος» από  ομογενείς  ότι  δεν τους επιτρέπεται να φύγουν επειδή είναι κάτοχοι αυστραλιανού διαβατηρίου. Προκειμένου, μάλιστα, το θέμα να τεθεί αναλυτικά στην κυβέρνηση, η εφημερίδα ζητά από τους αναγνώστες να την ενημερώσουν εφόσον έχουν ανάλογη εμπειρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αυστραλία εξετάζει το ενδεχόμενο να «ανοίξει» τα σύνορά της με κάποιες χώρες για τουριστικούς λόγους. Μεταξύ των χωρών αυτών ενδέχεται να είναι και η Βρετανία. Οι Αυστραλοί ομογενείς θεωρούν ότι ανάμεσα σε αυτές τις χώρες πρέπει να είναι και η Ελλάδα, δεδομένου ότι αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία και σύντομα πρόκειται να ανοίξει τα σύνορά της από και προς την Αυστραλία.

Ο Νέος Κόσμος αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, έστειλε σχετικές επιστολές στον Αυστραλό πρωθυπουργό Scott Morrison και στον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου καταθέτει αναλυτικά τις προτάσεις του.

Για την ώρα, πάντως, τα σύνορα της Αυστραλίας είναι κλειστά. Κανείς Αυστραλός δεν μπορεί να πάει στο εξωτερικό, εκτός ειδικών εξαιρέσεων.

 

Πηγή: Νέος Κόσμος

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Εκστρατεία ομογενών: Η Αυστραλία να ανοίξει τα σύνορά της με την Ελλάδα!