Έλληνες διεθνείς και Έλληνες διεθνώς

 

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, πιστή στην αποστολή της για απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των Ελλήνων καλλιτεχνών, καλλιεργεί την αδιάκοπη και ουσιαστική συνεργασία και σύμπραξη με διεθνείς οργανισμούς, με σκοπό να κάνει γνωστή τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή εκτός Ελλάδας. Πάνω από 60 παραγωγές Ελλήνων καλλιτεχνών έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ και θέατρα σε όλο τον κόσμο, από το Φεστιβάλ της Αβινιόν ως το Διεθνές Φεστιβάλ Σαντιάγο Α Μιλ στη Χιλή και από το Grec Festival στη Βαρκελώνη ως το Lift Festival του Λονδίνου και το Münchner Kammerspiele του Μονάχου με την υποστήριξη του προγράμματος «Εξωστρέφεια».

H Στέγη συνεργάζεται φέτος τον Ιούλιο με το Mittelfest, ένα από τα πιο επιφανή φεστιβάλ θεάτρου, χορού και μουσικής στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης. Το Mittelfest, με την υποστήριξη της Στέγης, παρουσιάζει, από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου στο Cividale del Friuli της Βόρειας Ιταλίας, ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα.

Από το 2018 την καλλιτεχνική διεύθυνση του Mittelfest έχει αναλάβει ο Haris Pašović, ο πολυβραβευμένος θεατρικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης από το Σαράγεβο, ο οποίος επέλεξε ως κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ τo θέμα της ηγεσίας και την επίμαχη σχέση της με την τέχνη, την οικονομία, την οικογένεια, την πολιτική και άλλους κοινωνικούς τομείς. Με 30 παραγωγές να απαρτίζουν το πλούσιο πρόγραμμα του, με πολυάριθμες ιταλικές και διεθνείς πρεμιέρες και με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το Mittelfest 2019 φιλοξενεί πρόσφατες ελληνικές παραγωγές θεάτρου, μουσικής και χορού.

Στο αφιέρωμα του Mittelfest στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τρεις παραγωγές της Στέγης: Καθαρή Πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη με πρωταγωνίστριες μετανάστριες καθαρίστριες της Αθήνας στις 20 Ιουλίου, Μικρός Οδηγός για υποψήφιους σχοινοβάτες του Στάθη Μαρκόπουλου, ένα σύγχρονο ποιητικό κουκλοθέατρο για μεγάλα παιδιά, με ζωντανή μουσική και επαναστατικές διαθέσεις από το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια στις 13 Ιουλίου, ΑΝΩΝΥΜΟ της Τζένης Αργυρίου, μια παράσταση χοροθεάτρου που βουτά από τη διαδικτυακή μας ζωή αναζητώντας την πηγή του ομαδικού χορού, στις 21 Ιουλίου.

 

Πηγή: Νέος Κόσμος 

 

 

 

Έλληνες διεθνείς και Έλληνες διεθνώς