Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού στηρίζουν το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης

Μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, που ζει στο εξωτερικό, μαζεύει χρήματα για το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Οι Γιώργος Αντωνίου, Γρηγόρης Ιατρόπουλος, Δήμητρα Κατσάνη, Λευτέρης Κουμαράς, Εμμανουήλ Τσατραφίλης, Ειρήνη Φρυδάκη, Γιάννης Χατζηφώτης είναι Έλληνες επιστήμονες με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην πατρίδα και στο νησί τους, δημιούργησαν μία πλατφόρμα στην οποία ο καθένας από εμάς μπορεί να συνεισφέρει ακόμα και με 1 ευρώ.

Στόχος είναι να μαζευτούν 5.000 ευρώ με τα οποία θα αγοραστεί εξοπλισμός (μάσκες, γάντια, ποδιές, αντισηπτικά κτλ.) για το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ώστε το καθημερινά μαχόμενο προσωπικό να λειτουργεί με ασφάλεια κάτω από τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν.

Για εκείνους προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουν, έστω κι από τόσο μακριά, ότι το νησί τους διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να προστατευτεί από τον COVID-19.  Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία στηρίζει η επίτιμη Πρόξενος Γαλλίας για τη Λέσβο και τη Λήμνο κα. Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη.

Για να συνεισφέρετε στην προσπάθεια: : https://bit.ly/2XgZkvu

Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους όπως αναγράφεται στην πλατφόρμα
Το νησί και ο κόσμος της Λέσβου αντιμετωπίζουν τις συνέπειες μιας τεράστιας οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα όπως και „τη χειρότερη προσφυγική/μεταναστευτική κρίση σε ολόκληρη την Ευρώπη“ σύμφωνα με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα. Ο κόσμος της Λέσβου διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στην ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται με αυξανόμενο ρυθμό από το 2015. Πέρα από όλα αυτά ο κόσμος της Λέσβου έχει τώρα να αντιμετωπίσει και την πανδημία του COVID-19. Καθώς ο ιός SARS-CoV-2 αγγίζει κάθε γωνιά του πλανήτη, ο κίνδυνος να εξαπλωθεί και στο νησί της Λέσβου παραμονεύει. Με πληθυσμό 86.000 κατοίκους και πλέον των 21.000 μεταναστών και προσφύγων αντιλαμβάνεται κανείς ότι η περίθαλψη των ασθενών θα είναι εξαιρετικά δύσκολη σε περίπτωση έξαρσης της νόσου στο νησί. Είμαστε μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού που καταγόμαστε από τη Μυτιλήνη και η αγάπη για τον τόπο μας και η αγωνία μας για την πανδημία που πλήττει την παγκόσμια κοινότητα, μάς επιβάλλουν να ενεργήσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια του προσωπικού του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης να κρατήσουν τον κόσμο της Μυτιλήνης, αλλά και όσους συνάνθρωπους μας χρειαστούν βοήθεια, ασφαλείς και υγιείς. Στόχος μας είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου χρηματικού ποσού για την ενίσχυση του νοσοκομείου της Μυτιλήνης με προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, ποδιές, αντισηπτικά κτλ) ώστε το καθημερινά μαχόμενο προσωπικό να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια κάτω από τις δυσμενείς αυτές συνθήκες. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε δίπλα μας την επίτιμη Πρόξενο Γαλλίας για τη Λέσβο και τη Λήμνο κας Σοφίας Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη, η οποία στηρίζει πάντα τον τόπο μας με κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και ενέργειες. Γιώργος Αντωνίου – Γρηγόρης Ιατρόπουλος – Δήμητρα Κατσάνη– Λευτέρης Κουμαράς – Εμμανουήλ Τσατραφίλης – Ειρήνη Φρυδάκη – Γιάννης Χατζηφώτης

#SupportLesbosHospital #SLΗ

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού στηρίζουν το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης