Ελληνικές Μέρες στην Κολωνία

Οι Ελληνικές Μέρες „Griechische Tage Köln“ στις 2 και 3 Μαΐου 2020 στην Κολωνία είναι ένα εμπορικό και πολιτιστικό διήμερο αφιερωμένο στον ελληνικό πολιτισμό όπως αυτός εκφράζεται με τη μουσική, (ρεμπέτικη, παραδοσιακή, μοντέρνα), τον παραδοσιακό χορό, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά, τη γαστρονομία αλλά και τις εμπορικές δραστηριότητες των Ελλήνων της περιοχής και στην Ελλάδα.

Στο εμπορικό μέρος της εκδήλωσης συμμετέχουν εκθέτες με ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες όχι μόνο από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αλλά και από ολόκληρη τη Γερμανία και την Ελλάδα, και απευθύνονται σε όλους τους επισκέπτες. Η παρουσίαση αποσκοπεί επίσης στη δικτύωση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν και επιδιώκει να λειτουργήσει ως δίαυλος εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στους τομείς του κλασικού και του εναλλακτικού τουρισμού, της γαστρονομίας, του εμπορίου προïόντων και της παροχής υπηρεσιών.

Στο πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης ο στόχος είναι να παρουσιαστούν σόλο καλλιτέχνες, σχήματα και ομάδες που ασχολούνται με τον ελληνικό πολιτισμό, ανεξάρτητα του εάν έχουν ή όχι ελληνικές ρίζες. Με συναυλίες, εκθέσεις και παραστάσεις θέλουμε να τους φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της Κολωνίας και της ευρύτερης περιοχής και να τους τιμήσουμε για την προσφορά τους.

H αφίσα του διημέρου «Ελληνικές Μέρες» στην Κολωνία

 

Το πολιτιστικό πρόγραμμα διοργανώνεται από την εταιρεία θεματικών εκδηλώσεων Weproductions σε συνεργασία με τον χορευτικό όμιλο ΜΕΛΟΣ (Tanzkreis MELOS) της Κολωνίας στο χώρο εκδηλώσεων της εκκλησίας Lutherkirche, Martin-Luther-Platz 4, 50677 Köln. Το πρόγραμμα αρχίζει και τις δυο ημέρες στις 1 μ.μ. και τελειώνει κατά τις 10 μ.μ.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα και λοιπές πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα στον ιστότοπο https://www.griechischetage.de/ και στο Facebook https://www.facebook.com/GriechischeTage/

Ελληνικές Μέρες στην Κολωνία