Ελληνική φωνή στον Ιατρικό Σύλλογο Βεστφαλίας-Λίπε

Για πρώτη φορά δύο Έλληνες γιατροί εξελέγησαν μέλη της συνέλευσης του Ιατρικού Συλλόγου Βεστφαλίας-Λίπε. Πρόκειται για τον Ξενοφών Μπαραλιάκο, αναπληρωτή καθηγητή Ρευματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ και την αναισθησιολόγο Παναγιώτα Πετροπουλάκη.

Η σημασία και το ειδικός βάρος αυτής της ελληνικής εκπροσώπησης καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος Ιατρικός Σύλλογος είναι ο τέταρτος σε μέγεθος από τους συνολικά 17 ιατρικούς συλλόγους της Γερμανίας.

Ζητούμενο οι νέοι συνάδελφοι που έρχονται από την Ελλάδα να μπορούν να ενσωματωθούν καλύτερα στους ιατρικούς συλλόγους και την ιατρική κοινότητα της Γερμανίας, αναφέρει ο Ξενοφών Μπαραλιάκος. Η Παναγιώτα Πετροπουλάκη συμφωνεί ότι η ενσωμάτωση των νέων Ελλήνων γιατρών στην γερμανική πραγματικότητα είναι πολύ σημαντική και θέτει ως προτεραιότητα την καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας.

«Δεν θέλουμε να απομονωθούμε σε ένα ελληνικό λόμπι γιατρών μέσα στον γερμανικό ιατρικό σύλλογο. Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι και από εκατοντάδες Έλληνες συναδέλφους η κυρία Πετροπουλάκη και ο κ. Μπαραλιάκος, είναι μια φωνή προσαρμογής, καλύτερης ένταξης στο γερμανικό σύστημα» τονίζει από την πλευρά του ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Γιατρών Ρηνανίας Βεστφαλίας «Γένεσις» που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εκλογή.

Λόγω της μεγάλης έλλειψης γιατρών η Γερμανία χρειάζεται ενισχύσεις από το εξωτερικό. Μια πρώτης τάξης ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν Έλληνες γιατροί, αλλά με σωστή προετοιμασία για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι δύο εκλεγμένοι Έλληνες γιατροί στη συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Βεστφαλίας-Λίπε, είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ήδη στις 30 Νοεμβρίου το νεοεκλεγμένο συμβούλιο συνεδριάζει για πρώτη φορά για να αναδείξει νέο προεδρείο. Οι δύο Έλληνες εκπρόσωποι θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις. Ο αγώνας ξεκινάει. Οι Έλληνες γιατροί δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι στο γερμανικό σύστημα υγείας. Έχουν κύρος, ενεργή παρουσία και πλέον στιβαρή εκπροσώπηση σε έναν από τους μεγαλύτερους ιατρικούς συλλόγους της Γερμανίας.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αναστασοπούλου, DW

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Ελληνική φωνή στον Ιατρικό Σύλλογο Βεστφαλίας-Λίπε