Ενημερωτική εκδήλωση για τους Έλληνες επιχειρηματίες του Μονάχου

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου Μονάχου (ΟΕΥ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομίας και Εργασίας (Referat für Arbeit und Wirtschaft) και το Συμβούλιο Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου, διοργανώνει στις 29 Οκτωβρίου 2019 εκδήλωση ενημέρωσης, προβολής και δικτύωσης για τους Έλληνες επιχειρηματίες στο Μόναχο.

Ο προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ του Γενικού Προξενείου του Μονάχου κ. Νίκος Μπελιάς, μίλησε στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, για την εκδήλωση, τους Έλληνες επιχειρηματίες του Μονάχου, το νέο μεταναστευτικό κύμα των τελευταίων χρόνων από την Ελλάδα προς την Βαυαρία καθώς και τους στόχους του Γραφείου ΟΕΥ του Προξενείου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη διαύλων συνεργασίας και αμφίδρομης επικοινωνίας με τους Έλληνες επιχειρηματίες, η προβολή της Ελλάδας και η αποτελεσματική δικτύωση του ομογενειακού επιχειρηματικού δυναμικού, καθώς και η ενημέρωση και ενεργός συμμετοχή των επιχειρηματιών στις προγραμματιζόμενες δράσεις για την ενίσχυση της Ελληνό -Βαυαρικής επενδυτικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Στην εκδήλωση αυτή, που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου (Rathaus, Kleiner Sitzungsaal, Marienplatz 8), στις 18.00´ (ώρα προσέλευσης 17.30´) είναι προσκεκλημένοι περίπου 100-120 διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες όλων των κλάδων, εκπρόσωποι εταιρειών ελληνικών συμφερόντων που εδρεύουν στη Βαυαρία, ανώτερα στελέχη βαυαρικών επιχειρήσεων, καθώς και επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν διακριθεί στον τομέα ειδίκευσής τους και θεωρούνται καταξιωμένοι στην επιχειρηματική κοινότητα του Μονάχου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, μετά τους χαιρετισμούς και τις εισαγωγικές ομιλίες και παρεμβάσεις των διοργανωτών, συνοπτική παρουσίαση από ένα πάνελ πέντε Ελλήνων επιχειρηματιών της επιχειρηματικής εμπειρίας και διαδρομής τους στην Βαυαρία. Ανάμεσά τους είναι: Η Φανή Αθέρα, Bayerischer Rundfunk, Πρόεδρος του Club Griechischer Akademiker, ο κ. Ν. Παγουλάτος, Inhaber REWE Pagoulatos oHG, ο κ. M. Ανδρούτσος, Chief Financial Officer, Raycap GmbH, η κα. Ε. Ψαλλίδα, Co-Founder, KEWAZO GmbH και η κα. Δρ. Αργυρή Παρασύρη-Μπάουερ, Internistin.
Θα ακολουθήσει περιγραφή από στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομίας και Εργασίας του Δήμου Μονάχου των παρεχομένων κινήτρων και διευκολύνσεων για ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί δεξίωση προς τιμήν των παρισταμένων, όπου θα δοθεί η ευκαιρία γνωριμίας και δικτύωσης τόσο μεταξύ τους όσο και με το Γενικό Προξενείο και το Δήμο Μονάχου.