Επικοινωνία Κ. Βλάση με τους επικεφαλής των πρεσβευτικών και προξενικών αρχών της Ελλάδας ανά τον κόσμο

Τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους επικεφαλής των πρεσβευτικών και προξενικών αρχών της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο, πραγματοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα της ομογένειας.

Ειδικότερα, ο κ. Βλάσης ενημερώθηκε ως προς την πορεία εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στις χώρες διαπίστευσής τους και για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Έλληνες του εξωτερικού τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς και για τις γενικότερες προοπτικές εκδήλωσης τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα το προσεχές χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα τα οποία άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των Προξενικών Αρχών στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες αποτελούν συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου με τη συμμετοχή δεκαπέντε επικεφαλής προξενικών αρχών και αποσκοπούν στον στενό συντονισμό της πολιτικής ηγεσίας με τα στελέχη της εξωτερικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επικοινωνία Κ. Βλάση με τους επικεφαλής των πρεσβευτικών και προξενικών αρχών της Ελλάδας ανά τον κόσμο