Επιτυχής η εκδήλωση «Καζαντζάκης και Πολιτική» στις Βρυξέλλες

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, το βελγικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) διοργάνωσε μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Καζαντζάκης και Πολιτική».

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο και παρουσία του Πρέσβη κ. Μ. Καλαμβρέζου, οι ομιλητές κ. Γιώργος Στασινάκης, πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ, Πρεσβευτής Ελληνισμού και κ. Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο  Université Libre de Bruxelles, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου και αντεπιστέλλων μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, παρουσίασαν τις σχέσεις του Καζαντζάκη με τις Ελληνικές αρχές και το βιβλίο του Καζαντζάκη «Τόντα Ραμπά, Η Μόσχα έκραξε» μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα και ένα αφοσιωμένο κοινό.

Συντονίστρια της συζήτησης που ακολούθησε ήταν η κα Hélène Bourillon, καθηγήτρια κλασσικών γραμμάτων στο Lycée Français των Βρυξελλών.

Η τραγουδίστρια Στυλιάνα Βουτουφιανάκη συνόδευσε μουσικά την εκδήλωση, τραγουδώντας a capella  σειρά ελληνικών τραγουδιών και τελειώνοντας με Ερωτόκριτο. Το χειροκρότημα του κοινού και οι ευχαριστίες του ήρθαν να επιβεβαιώσουν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση.

Νωρίτερα, ο κ. Στασινάκης παρουσίασε στους μαθητές στο Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών (Κεστεκίδειο) το έργο του Καζαντζάκη και την αγάπη του για τους νέους. Αποφασίστηκε η διοργάνωση διαγωνισμού.

 

Πηγή: Διεθνής Ένωση Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη

 

Επιτυχής η εκδήλωση «Καζαντζάκης και Πολιτική» στις Βρυξέλλες