«Ερωτόκριτος και Αρετούσα, η αγάπη τους στη Γενεύη»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης με τίτλο: «Ερωτόκριτος και Αρετούσα, η αγάπη τους στη Γενεύη«.
Δεκάδες Έλληνες και φιλέλληνες από τη Γενεύη και τις γύρω περιοχές της Ελβετίας παρακολούθησαν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Έτους Ερωτόκριτου» όπως έχει ανακηρυχθεί το 2019 από τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού της Ελλάδας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Γενεύη και της Περιφέρειας Κρήτης, με την ευγενική υποστήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Οι μαθητές του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης παρουσίασαν το έργο, μέσα από καλλιτεχνικά έργα και απαγγελία αποσπασμάτων, ενώ αποσπάσματα του έργου ερμήνευσε η καλλιτέχνης Άννα Κώτη. Ακόμη στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Gilles Decorvet απήγγειλε αποσπάσματα του Ερωτόκριτου στα γαλλικά καθώς και το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Γενεύης, με κρητικούς χορούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 δόθηκε στους μαθητές του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης το Διεθνές Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης.

«Ερωτόκριτος και Αρετούσα, η αγάπη τους στη Γενεύη»