Γιάννης Χρυσουλάκης στη Φωνή της Ελλάδας: «Οι ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές είναι οι καλύτεροι “πρεσβευτές” της Ελλάδας στον κόσμο»

Ο ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, σε συνέντευξή του στη Φωνή της Ελλάδας και, συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Η Ελλάδα  στον κόσμο» με τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο μίλησε για το χαρακτήρα και τους στόχους της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) που συνοψίζονται «στη διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού αλλά και των εθνικών μας θεμάτων», τονίζοντας ότι πρόκειται για  Έλληνες ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές που έχουν εκλεγεί σε 28 κράτη και είναι «οι καλύτεροι πρεσβευτές» της Ελλάδας στον κόσμο.

Ο κύριος Χρυσουλάκης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα πρόσφατα και σημαντικότατα συνέδρια που διοργανώθηκαν με την παρουσία πολλών εκ των ομογενών βουλευτών και γερουσιαστών της Πα.Δ.Ε.Ε. στην Ελλάδα και στα αποτελέσματα που παρήγαγαν.

Πρόκειται για το συνέδριο με θέμα «Δίκαιο της Θάλασσας και οι θέσεις Ελλάδας και Τουρκίας στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο»  που διοργάνωσε η Πα.Δ.Ε.Ε., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσουλάκη, το συνέδριο αποτέλεσε σημείο τομής για «την ενημέρωση  και την βαθιά κατανόηση  των εθνικών μας θεμάτων τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο» των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε.

«Έχουμε στο πλευρό μας τους ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές από όλο τον κόσμο που τώρα είναι σωστά ενημερωμένοι και γνώστες ώστε να διαδώσουν εκτός Ελλάδας, στα κοινοβούλια στα οποία εκλέγονται, τα δίκαια αιτήματα μας και τις εθνικές μας θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στη συνέντευξή του.

Μετέφερε μάλιστα τα λόγια του προέδρου της ΠαΔΕΕ, Λου Ραπτάκη, ο οποίος στην ανακοίνωσή του επισήμανε ότι : «Εμείς οι εκλεγμένοι ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές, από 28 κράτη, μέλη της ΠαΔΕΕ, θα μεταφέρουμε εκεί όπου εκλεγόμαστε τις δίκαιες θέσεις της Ελλάδας για το Δίκαιο της Θάλασσας. Εδώ από το Καστελόριζο ξεκινάμε, εγώ ως πρόεδρος της ΠαΔΕΕ αλλά και όλα μας τα μέλη, να δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε γνωστό στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή σε μια θετική ατζέντα, ενώ συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Λεωνίδας (Λου) Ραπτάκης Archives - ertnews.gr

Λου Ραπτάκης

Το δεύτερο συνέδριο στο οποίο αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης,  στη συνέντευξή του στη Φωνή της Ελλάδας είναι το επιχειρηματικό συνέδριο «Invest in South Aegean. A sea of opportunities», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την ΠαΔΕΕ και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Στο συνέδριο ο Γιάννης Χρυσουλάκης κάλεσε τους ομογενείς να επενδύσουν στην Ελλάδα και να γίνουν μέρος του «μεγάλου επενδυτικού κύκλου που έχει ανοίξει στη χώρα» καθώς «τώρα αίρονται πολλά από τα εμπόδια που ταλάνιζαν τη χώρα και ανοίγονται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες».

Τέλος ο Γιάννης Χρυσουλάκης μίλησε για άλλες σημαντικές  δράσεις που οργάνωσε ή οργανώνει  η ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας πάντα με στόχο την επαφή και τις συνέργειες των Ελλήνων εντός και εκτός Ελλάδας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.