Γιάννης Χρυσουλάκης: «Το Ελληνικό Δυναμικό σε όλο τον κόσμο είναι πολύτιμο»

Στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στη δημοσιογράφο Νατάσα Βησσαρίωνος, μίλησε προχθές Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού καθηγητής κ. Γιάννης Χρυσουλάκης από την Ηγουμενίτσα όπου συνόδευε τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Γερμανο – Ελληνικής Φιλίας Φέλμπερτ κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου στη δωρεάν διανομή  υλικού που συνέλεξε ο Σύλλογος για να βοηθήσει την πατρίδα.

Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο που πραγματοποιούν τα μέλη του Συλλόγου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήδη είχαν επισκεφθεί την Πάργα, την Ηγουμενίτσα, τη Θεσπρωτία για μια σειρά από δωρεές του Συνδέσμου. Όπως είπε ο κ. Χρυσουλάκης «δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρουν στην Ελλάδα, έχουν δώσει πολλά υλικά, σε σχολεία, γηροκομεία, νοσοκομεία,εκκλησίες εδώ και πολλά χρόνια και η συμβολή τους είναι πολύ σημαντική για την Ήπειρο και τη Θεσπρωτία». Στο πλαίσιο αυτό, ο δραστήριος Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Λάζαρος Παπαιωάννου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη, παρέδωσαν το πολύτιμο υλικό που έστειλαν οι ομογενείς και οι φιλέλληνες της Γερμανίας, μέλη και υποστηρικτές του Συλλόγου, πραγματοποιώντας στις 6 Ιουλίου ένα οδοιπορικό με πέντε στάσεις κοινωνικής προσφοράς προς την Ήπειρο.

Ακόμη ο κ. Χρυσουλάκης μίλησε για τις δράσεις της ΓΓΑΕ στις οποίες συμμετείχε με στόχο να δημιουργηθεί ένα Πανομογενειακό δίκτυο Ελλήνων ομογενών ιατρών από όλον τον κόσμο. Την τηλεδιάσκεψη «Ο Covid στα χειρότερα του: η οπτική ενός χειρούργου της Βοστώνης και ένα μήνυμα ελπίδας» που διοργάνωσε ο «Κύκλος των Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης» και την Πανομογενειακή Τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής με τη συμμετοχή ομογενών ιατρών, ερευνητών και βιοεπιστημόνων από 25 κράτη και μίλησαν για την πανδημία του κορωνοϊού και για την εξέλιξη στο θέμα των εμβολίων.

«Δεν μιλάμε μόνο για το brain gain των Ελλήνων επιστημόνων αλλά και για το brain circulation, δηλαδή όλη αυτή την δικτύωση μεταξύ των επιστημόνων, των ακαδημαϊκών, των καλλιτεχνών. Το Ελληνικό δυναμικό σε όλο τον πλανήτη είναι πολύτιμο και αυτούς τους ανθρώπους προσπαθούμε να τους δικτυώσουμε, έτσι ώστε να κάνουν θαύματα γιατί μπορούν ανταλλάσσοντας σκέψεις και ιδέες να κάνουν θαύματα. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε και ετοιμάζουμε μια σειρά από δράσεις που θα τονώσουν και θα ενθαρρύνουν το συναίσθημα των ομογενών και θα τους φέρουν πιο κοντά στην πατρίδα και εμάς πιο κοντά σε αυτούς«, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσουλάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην τριμερή σύσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, στις 17 Ιουλίου 2020,  όπου θα συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί (Βλάσης – Φωτίου – Μάκραμ) για την Διασπορά από κάθε χώρα καθώς και τρεις επιστήμονες ομιλητές από κάθε κράτος (στην περίπτωση της Ελλάδας θα είναι δύο ομογενείς επιστήμονες και ένας από την πατρίδα) που θα συζητήσουν για την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος