Γιορτή για το Πολυτεχνείο σε ελληνικό σχολείο του Τέξας

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν οι μαθητές ελληνικού σχολείου στην πόλη Γούντλαντς, κοντά στο Χιούστον του Τέξας.

Οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους έφτιαξαν πλακάτ με συνθήματα, περιστέρια για την ειρήνη, έκαναν «διαμαρτυρία» φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και τραγούδησαν τον «Δρόμο» του Μάνου Λοϊζου. Την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της γιορτής ανέλαβε η Στεφανία Τσαγλή που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σχολείου.

Τη γιορτή άνοιξε ο πρόξενος της Ελλάδας Λάμπρος Κακίσης και ο Ιωάννης Ρεμεδιάκης, πρόεδρος του Hellenic Cultural Centre.

«Θέλαμε να κάνουμε αυτή τη γιορτή για να μάθουν τα παιδιά την ιστορία του Πολυτεχνείου και ό,τι συνέβη εκείνες τις ημέρες. Είμαστε ένα μικρό σχολείο όμως προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά την ιστορία της Ελλάδας» είπε στην ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας η δασκάλα Μαρία Ελενα Μπισκίνη η οποία και πήρε την πρωτοβουλία για τη λειτουργία του. Οι είκοσι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο είναι από 5 έως 15 ετών.

«Το απογευματινό ελληνικό σχολείο άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2019. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Δεν ανήκουμε σε κάποια εκκλησία. Άλλωστε στην περιοχή που βρισκόμαστε δεν υπάρχει εκκλησία. Το Γούντλαντς απέχει 45 λεπτά από το Χιούστον» πρόσθεσε η κ. Μπισκίνη.

 

Πήγη: Εθνικός Κήρυκας

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Γιορτή για το Πολυτεχνείο σε ελληνικό σχολείο του Τέξας