Η ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ ετοιμάζει το νέο της “σπίτι” και ένα ελπιδοφόρο “άνοιγμα”

Στα τελικά στάδια έγκρισης βρίσκεται πλέον η πρόταση που υπέβαλε η ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας στον δήμο Bayside για ανέγερση νέου πολιτιστικού κέντρου για την ελληνική παροικία αλλά και την ευρύτερη κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η επίσημη αδειοδότηση αναμένεται τον Οκτώβριο από τις αρμόδιες αρχές.

Κατόπιν, οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν ήδη από τον Δεκέμβριο και θα διαρκέσουν 18 μήνες, με τα εγκαίνια του μεγα-έργου – το κόστος κατασκευής του οποίου αγγίζει τα $7.43 εκ. – να δρομολογούνται για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Μιλώντας στον “Νέο Κόσμο”, ο γραμματέας του οργανισμού Δρ. Παναγιώτης Διαμάντης εξηγεί τι θα περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις, όπου θα λειτουργεί αφενός η νέα έδρα του οργανισμού αλλά και ένα κοινοτικό – πολιτιστικό κέντρο όπου όπως λέει χαρακτηριστικά “δεν περισσεύει κανείς”.

“Σαν ομογένεια είμαστε σε κρίσιμη περίοδο. Η γενιά των πρώτων μεταναστών όλο και μειώνεται, από τα εγγόνια τους άραγε πόσοι ασχολούνται με τον οργανωμένο ελληνισμό;”, επισημαίνει ο κ. Διαμάντης.

“Αποσκοπούμε στο ‘άνοιγμα’ στη δεύτερη, τρίτη, τέταρτη γενιά Αυστραλογεννημένων Ελλήνων. Προχωράμε με το βλέμμα μπροστά”.

 

Πηγή: Νέος Κόσμος

 

Η ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ ετοιμάζει το νέο της “σπίτι” και ένα ελπιδοφόρο “άνοιγμα”