Η Αυστραλιανή κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ικανοποίηση καταγράφεται στην ελληνική παροικία της Αυστραλίας  και ειδικά στην Οργανωτική Επιτροπή Εθνικής Επετείου της Βικτώριας 2021 για την υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσης από την κυβέρνηση Andrews και τη χρηματοδότηση με 200.000 δολάρια εκδηλώσεων που θα γίνουν στην πολιτεία για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ειδικότερα, ο συντονιστής της Βικτωριανής Επιτροπής 2021, Αντώνης Τσουρδαλάκης, δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» πως «δεχτήκαμε με ευχαρίστηση και ικανοποίηση την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολυπολιτισμού της Βικτωριανής Κυβέρνησης η οποία θα διαθέσει ένα σημαντικό ποσό προς ενίσχυση των Ελληνικών φορέων της παροικίας για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων το 2021 στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική μας παλιγγενεσία».

Ο κ. Τσουρδαλάκης, ανέφερε ακόμη ότι το πρόγραμμα της Βικτωριανής Επιτροπής το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και της Επιτροπής Ελλάδος 2021 συμπεριλαμβάνει πάνω από 130 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή, πάνω από 90 οργανισμών της Ελληνικής παροικίας της Βικτώριας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Shaun Leane, επεσήμανε  πως ανυπομονεί να δει  τους κατοίκους της Βικτώριας να γιορτάζουν την 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση τον Μάρτιο, διευκρινίζοντας πως η χρηματοδότηση θα βοηθήσει οι εκδηλώσεις να είναι «COVIDSafe», αλλά κυρίως ένα ορόσημο.

 

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση