Η Δ. Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη η πρώτη γυναίκα ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη η Δρ Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη, συγκεντρώνοντας 240 ψήφους, έναντι 60 του ανθυποψηφίου της.

Η Δρ Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη, είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται γενική γραμματέας στην 72χρονη ιστορία της Συνέλευσης, για μια πενταετής θητεία η οποία ξεκινά την 1η Μαρτίου του 2021 και λήγει στις 28 Φεβρουαρίου του 2026.

Το γεγονός της εκλογής της χαιρέτισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter τονίζει: «Με τη θερμή στήριξη της Ελλάδας η Δρ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία στη θέση της γενικής γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αποτελεί ύψιστη διάκριση για μία Ελληνίδα με ικανότητες, πολυετή εμπειρία & αφοσίωση στις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εύχομαι μια πετυχημένη θητεία».

Τα θερμά συγχαρητήρια στη Δρ Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη εξέφρασε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χθες εξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. «Η Ελλάδα είναι περήφανη για εσένα και την επιτυχία σου», έγραψε στο Twitter η κ. Μπακογιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Δ. Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη η πρώτη γυναίκα ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης