Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης ζητά να ερευνηθούν οι θάνατοι στα γηροκομεία

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης με ανακοίνωσή της καλεί τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές της Αυστραλίας να ερευνήσουν τα αίτια της τραγωδίας στους οίκους ευγηρίας όπου απεβίωσαν πολλοί ηλικιωμένοι ομογενείς  από την πανδημία του COVID-19 και να φροντίσουν ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των ευάλωτων ομάδων που κατοικούν σε αυτούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνο-Αυστραλιανή κοινότητα έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον COVID-19. Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό ηλικιωμένων Ελλήνο-αυστραλών, ειδικά σε οίκους ευγηρίας, που έχουν πεθάνει λόγω του COVID-19 ή επί του παρόντος βρίσκονται σε νοσοκομείο δίνοντας μάχη για τη ζωή τους ως αποτέλεσμα αυτής της πανδημίας.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης λυπάται και ανησυχεί για το γεγονός αυτό και καλεί τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές να εξασφαλίσουν ότι θα διερευνήσουν τα λάθη που έγιναν και τι πρέπει να διορθωθεί επειγόντως για να προσφέρουν τη φροντίδα που αξίζουν τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινότητάς μας.

Σημειώνουμε ότι η Βασιλική Έρευνα για τη Φροντίδα των Ηλικιωμένων έκλεισε στα τέλη Ιουλίου και εκφράζονται ανησυχίες ότι τα προβλήματα που αφορούν ειδικά τη διαχείριση αυτής της πανδημίας στους οίκους ευγηρίας της Βικτώριας δεν περιλαμβάνονται πλήρως στις έρευνες και τις εκτιμήσεις της.

Καλούμε την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, την Κυβέρνηση της Βικτώριας και άλλους ενδιαφερόμενους να πραγματοποιήσουν οποιεσδήποτε έρευνες χρειάζονται και να καθορίσουν τι πρέπει να γίνει ώστε να μην δούμε ποτέ να επαναλαμβάνεται μια τραγωδία όπως αυτή που ζούμε».

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης ζητά να ερευνηθούν οι θάνατοι στα γηροκομεία