Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας στηρίζει με 54.000€ τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Μια νέα συνεργασία της, με την ανθρωπιστική οργάνωση Γιατρoί του Κόσμου Ελλάδας (Md-M Greece), ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (THI Australia).

Η επιχορήγηση, ύψους 54.000€ στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας, θα υποστηρίξει ένα πρόγραμμα διάρκειας 12 μηνών το οποίο ξεκινά σήμερα, 1η Ιουνίου, στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα και το οποίο θα παρέχει σε περισσότερα από 2.800 άτομα πρόσβαση σε πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια του έργου θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 5.500 ιατρικά ραντεβού, 1.700 ιατρικές συνεδρίες και 1.700 ιατρικές αξιολογήσεις.

Αυτό είναι το πρώτο υγειονομικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ποσό των $500.000 το οποίο προσέφερε στην Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας, ο ευεργέτης Δρ. Κωνσταντίνος Μπερμπάτης και η οικογένειά του, με έδρα το Περθ,  για την υποστήριξη πρωτοβουλιών δημόσιας υγείας στην Ελλάδα  για τα επόμενα πέντε έτη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας προσφέρουν μια σειρά επιτυχημένων υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας τριών Ανοιχτών Πολυκλινικών στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, δύο κέντρα στέγασης για γενικό άστεγο πληθυσμό και για γυναίκες σε κίνδυνο, ένα κέντρο ενδυνάμωσης για παιδιά και εφήβους σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και παροχή ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών σε απομονωμένα νησιά και περιοχές της ενδοχώρας.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας υποστηρίζει οκτώ Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Ελλάδα. Οι Γιατροί του Κόσμου συμμετέχουν στους ευεργετούμενους φορείς της THI Australia μαζί με την Axion Hellas, την Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, το Μπορούμε, το Δεσμό, την Emfasis, τα Παιδικά Χωριά SOS-Ελλάδας και το Tipping Point.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας στηρίζει με 54.000€ τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας