Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας  στηρίζει την οργάνωση «Νοιάζομαι και Δρω»

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (The Hellenic Initiative Australia) στηρίζει σταθερά την οργάνωση «Νοιάζομαι και Δρω» που στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στα σχολεία της Ελλάδας, προσφέροντας από το 2017 και μέχρι σήμερα το ποσό των $100,000.

Στην επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα αρχές Νοεμβρίου, οι συντελεστές του «Νοιάζομαι και Δρω» παρουσίασαν το πρόγραμμα που θα υλοποιήσουν το 2019-2020, αναφερόμενοι στις δράσεις που γίνονται στα σχολεία και τα εργαστήρια για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

«Είναι θαυμάσιο να βλέπεις τους μαθητές να κινητοποιούν τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες, και να τους ωθούν να συνεργαστούν σε δράσεις εθελοντισμού. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα και φέτος» είπε ο κ. Νικόλας Παππάς, πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας.

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», εφαρμόστηκε πέρυσι σε 172 Δημοτικά και Γυμνάσια σε όλη Ελλάδα, με 14.152 μαθητές και 1,167 καθηγητές να συμμετέχουν σε εθελοντικές πρωτοβουλίες μέσα στο σχολείο αλλά και μέσα στην τοπική κοινωνία. Μεταξύ των δράσεων τους, τα σχολεία επισκέφθηκαν γηροκομεία, καθάρισαν παραλίες, φρόντισαν αδέσποτα, δημιούργησαν τοπικές βιβλιοθήκες και συμμετείχαν σε δράσεις με παιδιά μετανάστες.

Επίσης, το «Νοιάζομαι και Δρω» έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις από το Νήπιο μέχρι και το Λύκειο, υλικό που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ελεύθερα, από την ιστοσελίδα www.noiazomaikaidrv.gr.

 

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Πηγή: neoskosmos.com

 

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας  στηρίζει την οργάνωση «Νοιάζομαι και Δρω»