Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας στο πλευρό των άστεγων της Αθήνας

Με το ποσό των $35.000 η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (The Hellenic Initiative Australia) συνεχίζει να ενισχύει το Ίδρυμα EMFASIS, στο πολύτιμο κοινωνικό έργο που παρέχει στους άστεγους της πρωτεύουσας. Με το ποσό αυτό θα καλυφθούν τα έξοδα στήριξης 2100 άστεγων στην Αθήνα και στον Πειραιά για 12 ακόμα μήνες.

Η στήριξη αυτή είναι συνέχεια της έκτακτης βοήθειας των $10.000 που παρείχε η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας τον Μάιο για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία. Ο αριθμός των άστεγων που βοηθιούνται από το ίδρυμα EMFASIS έχει αυξηθεί κατά 35% τον τελευταίο χρόνο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας, Nicholas Pappas, συνέχαιρε το έργο του ιδρύματος EFMASIS, που έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των ευάλωτων πληθυσμών. «Μέσα από τη συνεργασία μας τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε παρατηρήσει πόσο έχει αναπτυχθεί το έργο της Κινητής Μονάδας Στήριξης σε μία αξιόπιστη και αποτελεσματική υποστήριξη προς τους άστεγους. Εκτός από την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, το ίδρυμα στηρίζει τους άπορους και στην εύρεση στέγασης, εργασίας και ιατρικής περίθαλψης» δήλωσε ο κ. Pappas.

Η συνιδρύτρια του EMFASIS, Μαρία Καρρά, δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί οι γειτονιές τις οποίες επισκέπτονται οι δύο ομάδες της Κινητής Μονάδας Στήριξης. «Ως αποτέλεσμα της βοήθειας που λαμβάνουμε από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας, βρισκόμαστε συνεχώς στους δρόμους της πρωτεύουσας όπου καλύπτουμε τις ανάγκες σε 14 πλέον Δήμους της Αττικής. Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να επανενταχθούν στην κοινωνία και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που τους τελευταίους 12 μήνες τα μέλη των Μονάδων μας, έχουν βοηθήσει 23 άτομα να βρουν δουλειά και άλλα 25 άτομα να βρουν προσωρινή στέγαση ενώ συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για πιο μακροπρόθεσμες λύσεις».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 2019, 30% των Ελλήνων ήταν στα πρόθυρα της φτώχειας και της κοινωνικής απομόνωσης παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε μια μικρή αύξηση στα εισοδήματα των Ελλήνων. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι οι οικονομικές συνέπειες του COVID-19 θα είναι πολύ σοβαρές και πλήξει κυρίως τον τουριστικό κλάδο.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία της Αυστραλίας έχει δεσμεύσει μέχρι στιγμής $123,000 για τo πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Στήριξης του EMFASIS.

 

Πηγή: Νέος Κόσμος

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας στο πλευρό των άστεγων της Αθήνας