«Η φωνή που μας ενώνει» Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

«Ο Σοφοκλής» είναι ένας από τους παλιότερους πολιτιστικούς συλλόγους, ο οποίος ιδρύθηκε το 1881 στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων, στη Σύμη. Σήμερα, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι ένας σπουδαίος Έλληνας ομογενής, ο Μιχάλης Χαλκίτης, που ξενιτεύτηκε από την πατρίδα πολλά χρόνια πριν, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στο Σίδνεϊ. Εκεί στην ξενιτιά, δραστηριοποιήθηκε στην ελληνική κοινότητα αλλά και στον σύλλογο των Συμίων συμπατριωτών του. Στα Δωδεκάνησα από μικρό παιδί ήταν γνωστός για την αγάπη του στη μουσική και θεωρείται από τους πρώτους σαξοφωνίστες του Αιγαίου. Γεννημένος σε οικογένεια μουσικών, αυτοδίδακτος, παίζει ακόμη και σήμερα, σε ηλικία 90 χρονών, σαντούρι και σαξόφωνο και δραστηριοποιείται στον πολιτιστικό σύλλογο «Ο Σοφοκλής» από τη θέση του προέδρου.

Στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει» θα μιλήσει στη Γιάννα Τριανταφύλλη για την αγάπη του στη Σύμη, για τα χρόνια της ξενιτιάς στην Αυστραλία, για τη μουσική αλλά και για τον αγώνα επιβίωσης του πολιτιστικού συλλόγου «Σοφοκλής» που αποτελεί μία κοιτίδα πολιτισμού για τους νέους του νησιού.

Επίσης, στην εκπομπή θα φιλοξενηθούν η σολίστ κλασικής κιθάρας Γεωργία Παπαδάτου και ο percussionist Αλέξης Κώστας οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Crosswords”.
Ήχοι από κλασική κιθάρα και ατμοσφαιρικά κρουστά διασταυρώνονται μεταξύ τους και εναρμονίζονται σ’ ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα με έργα από συνθέτες όπως Astor Piazzolla, Nikita Koshkin, Browner κ.α.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Γιάννα Τριανταφύλλη
Μετάδοση: Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας και σε επανάληψη
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 03.00 ώρα Ελλάδας

ΑΚΡΟΑΣΗ
Ψηφιακά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες στην ένδειξη: Voice of Greece
Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ:

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 ΚΗΖ.

Δορυφορικά στην Ευρώπη:
1)Δορυφόρος HOTBIRD 13.0º East
Συχνότητα 12.169 MHz Horizontal
Symbol Rate 27.5MS
2)HELLAS SAT 39.0 º East
Συχνότητα 10.730 MHz Horizontal
Symbol Rate 30.0 MS

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

«Η φωνή που μας ενώνει» Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021