Η ομογένεια της Αυστραλίας δίνει το παρών στο 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»

Σημαντική είναι η εκπροσώπηση της ελληνικής ομογένειας από την Αυστραλία στις εργασίες του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», όπως δήλωσε η Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του προγράμματος, κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη–Μαλλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Όπως είναι γνωστό, το 5ο Δ.Θ.Π. οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών σε συνεργασία με το Instituto De Letras του Rio De Janeiro University και με τη συμμετοχή του Euro – American Women’s Council. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ο οποίος και θα τιμήσει με την παρουσία του το πρόγραμμα.

Το θέμα του φετινού προγράμματος είναι: «Η γλώσσα του «άλλου». Η ηθική της ετερότητας», και θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά στο νησί της Σύρου, με τη συνέργεια του Δήμου, από 7-14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την κυρία Τσιτσανούδη «ήδη από πέρυσι υπήρχε συμμετοχή και ενδιαφέρον από εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας από την Αυστραλία, ενδιαφέρον που συνεχίζεται και φέτος αμείωτα. «Ελπίζουμε σε μία ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας με εκπαιδευτικούς φορείς και φορείς των ΜΜΕ στην Αυστραλία, και για αυτό θα εργαστούμε συστηματικά» καταλήγει η Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του προγράμματος, προσθέτοντας: «Άλλωστε το φετινό πρόγραμμα έχει ως θέμα του τη γλώσσα του άλλου και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, γεγονός που αποτελεί και το πρώτιστο μέλημά μας».

Να σημειώσουμε τέλος ότι το πρόγραμμα δέχεται αιτήσεις και από την Αυστραλία, δεδομένου ότι οι εγγραφές συνεχίζονται. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, ενώ δέχεται και ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Προσφέρει πιστοποιητικά αναγνώρισης συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό στους συμμετέχοντες. Επιπλέον, περιλαμβάνει πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες (θέατρο, συναυλίες) και εκπαιδευτικές εκδρομές.

 

Συντάκτρια: Φούλη Ζαβιτσάνου με πληροφορίες από Νέος Κόσμος και ΑΠΕ

 

 

 

 

Η ομογένεια της Αυστραλίας δίνει το παρών στο 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»