Οι «Όρνιθες» ταξιδεύουν στη Χιλή

Μετά την Επίδαυρο, την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, η παράσταση  «Όρνιθες» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ανανεωμένη στο έπακρο, ταξιδεύει στη Χιλή με προορισμό το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής, Santiago a Mil από τις 17 ως τις 20/01/2020.

«Η επιλογή να ταξιδέψει η παράσταση στο Σαντιάγο τον Ιανουάριο δεν γίνεται παρά τα όσα συμβαίνουν στη Χιλή, αλλά εξαιτίας αυτών. Η Στέγη επιλέγει συνειδητά να βρεθεί εκεί, όπως και στην Βηρυτό και σε άλλα σημεία του πλανήτη που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», σημείωσε η διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Το νόημα της παράστασης των «Ορνίθων», μακριά από τείχη και εχθρότητες, συνοψίζει και τη φιλοσοφία του περίφημου φεστιβάλ της Χιλής, στο πλαίσιο του οποίου έχουν παρουσιάσει εκεί τα έργα τους, μεταξύ άλλων, οι Πίνα Μπάους, Ρόμπερτ Ουίλσον και Γιαν Φαμπρ.

Στη νέα εκδοχή των «Ορνίθων» που έλαβε αποθεωτικές κριτικές και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχουν προστεθεί νέες σκηνές, νέοι ρόλοι, καινούρια πρόσωπα. Οι ηθοποιοί που συμμετείχαν και στις παλαιότερες παραστάσεις, (Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, ‘Αγγελος Τριανταφύλλου και άλλοι), ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Αμαλία Μουτούση, Στεφανία Γουλιώτη, Θανάση Αλευρά, Κλέλια Ρένεση, Μάρθα Φριντζήλα, αλλά και με πέντε χορευτές από τη βραζιλιάνικη ομάδα χορού Passinho Carioca, από τις φαβέλες του Ρίο.

Μαζί με την ανανεωμένη εκδοχή των «Ορνίθων», θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ της Χιλής Santiago a Mil, και η ταινία «Τα Πουλιά» του Μπάμπη Μακρίδη.

 

 

 

Οι «Όρνιθες» ταξιδεύουν στη Χιλή