Η Πρεσβεία του Λιβάνου εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την ελληνική συμπαράσταση και αλληλεγγύη

Η Πρεσβεία του Λιβάνου στην Ελλάδα εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή της προς την κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το βάθος της φιλίας που τους συνδέει με το λαό του Λιβάνου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη σταθερή υποστήριξή τους προς αυτόν, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού, στις 4 Αυγούστου, 2020.

Συγκεκριμένα, ευχαριστεί την ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις ενορίες, τις ενώσεις, τα συνδικάτα, τα ιδρύματα, τις εταιρείες και τα μεμονωμένα  άτομα που με αισθήματα αλληλεγγύης και σύμπνοιας, υποστηρίζουν τον Λίβανο σε αυτήν την οδυνηρή δοκιμασία.

Η πρεσβεία του Λιβάνου εξαίρει τις προσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα διάσωσης της Ειδικής Μονάδας Καταστροφών (IMAC), η οποία έσπευσε στο Λίβανο, την επόμενη ημέρα της έκρηξης, συνοδευόμενη από τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών  αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια  Κώστα Φραγκογιάννη, και ήταν από τις πρώτες ομάδες διάσωσης που έφτασαν στον Λίβανο μετά την τραγωδία.

Επίσης, εκτιμά  ιδιαίτερα τις πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και στην εκστρατεία που ξεκίνησε η πρεσβεία του Λιβάνου σε συνεργασία με την Ελληνολιβανική Πολιτιστική Ένωση (GLCU).

Η εκστρατεία, μέχρι τώρα, είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή φορτίων δεκάδων τόνων σε φάρμακα, τρόφιμα και άλλα υλικά, τόσο αεροπορικώς όσο και δια θαλάσσης με το Στρατιωτικό Αρματαγωγό (Α/Γ) ΙΚΑΡΙΑ που απέπλευσε, για δεύτερη φορά,  με προορισμό το λιμάνι της Βηρυτού στις 14/9/2020 , μεταφέροντας  δεκάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας .

Η Πρεσβεία του Λιβάνου στην Ελλάδα, λαμβάνει αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συμμετοχή του στη διάσκεψη δωρητών, που κλήθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στις 9 Αυγούστου.

Η σύμπνοια και αλληλεγγύη που έδειξε η Ελλάδα απέναντι στο Λίβανο και τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, αποτελούν για το λαό του Λιβάνου πηγή άντλησης εμπιστοσύνης και αισθήματος ανακούφισης, ότι δεν είναι μόνος  στην αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της καταστροφής. Απέδειξε επίσης ότι οι Έλληνες, οι οποίοι για την αντιμετώπιση των δυσκολιών τους, ανέκαθεν αντλούσαν δύναμη από την προσήλωσή τους στην πνευματικότητα και την ανθρωπιά, παρουσίασαν για άλλη μια φορά μια φωτεινή εικόνα πνεύματος και καλοσύνης και ανέδειξαν τη δύναμη της φιλίας που ενώνει τις δύο χώρες.

 

Πηγή: Πρεσβεία Λιβάνου στην Ελλάδα

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

 

 

Η Πρεσβεία του Λιβάνου εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την ελληνική συμπαράσταση και αλληλεγγύη