Η ταινία «Μήλα» του Χρ. Νίκου, στο 42ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καΐρου

Στο 42ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καΐρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και προστασίας από τον κορονοϊό και με εξαιρετικά περιορισμένες θέσεις για το κοινό, το διάστημα 2 έως 10 Δεκεμβρίου, συμμετέχει και η Ελλάδα, με την άκρως επίκαιρη ταινία μεγάλους μήκους του Χρήστου Νίκου, τα «Μήλα».

Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιστορία, με ήρωα έναν άνδρα που πάσχει από απώλεια μνήμης σε μια πόλη όπου ξαφνικά γίνεται αντιληπτό ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει αρχίσει να ξεχνά, με το φαινόμενο να αποκτά στοιχεία πανδημίας για πολύ κόσμο. Ένας άνδρας γύρω στα 40 ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Στο διάβα του, βρίσκει και άλλους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και το αντιμετωπίζουν από κοινού.

Η 90λεπτη ελληνική ταινία, μία φετινή κοινή ελληνο-πολωνικο-σλοβενική παραγωγή, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανοράματος Κινηματογράφου, σε χώρο της Όπερας του Καΐρου, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Συνολικά, στη φετινή διοργάνωση του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου, η οποία είναι η μεγαλύτερη του είδους της κινηματογραφική διοργάνωση στη Μέση Ανατολή, θα παρουσιαστούν 83 ταινίες από 43 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

Η ταινία «Μήλα» του Χρ. Νίκου, στο 42ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καΐρου