Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην Κύπρο

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου για την καλλιέργεια της Ελληνικής Γλώσσας, και σε συνέχεια της καθιέρωσης, από τη σχολική χρονιά 2016-2017, της «Εβδομάδας Ελληνικής Γλώσσας» και, από τη σχολική χρονιά 2017-2018, του «Δεκαπενθήμερου Ελληνικής Γλώσσας», οι Διευθύνσεις Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Δεκαπενθημέρου Ελληνικής Γλώσσας (27 Ιανουαρίου 2020 – 10 Φεβρουαρίου 2020) διοργανώνουν Ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.) στη Λευκωσία, από τις 8.30 μέχρι τις 13.00.

Κύριοι ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι η κ. Λουΐζα Χριστοδουλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας – Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Κύπρου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.Ανδρέας Βοσκός.

Στην Ημερίδα μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες – Συνέδρια», από την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 έως και την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020.

 

 Πηγή: Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου

 

 

 

 

 

 

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην Κύπρο