ΙΣΝ: 6,9 εκατ. ευρώ σε πάνω από 4.600 εργαζόμενους στα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19

Δωρεά ύψους 6,9 εκατομμυρίων ευρώ προς περίπου 4.600 γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό καθαρισμού των μονάδων εντατικής θεραπείας και των τμημάτων και κλινικών νοσηλείας ασθενών με COVID-19 στα 40 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα, πρόκειται να πραγματοποιήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος, η υποστήριξη τους αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για το ΙΣΝ.

«Στο πρόσωπό τους βλέπουμε αληθινούς, καθημερινούς ήρωες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, για να σώσουν τις ζωές άλλων. Αυτή η τιμητική ενίσχυση, που θα δοθεί ισάξια σε όλους, είναι ένα έμπρακτο ευχαριστώ από όλους εμάς. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, για όλους εκείνους που προσφέρουν τόσα πολλά», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, συνοψίζοντας το σκεπτικό της κίνησης.

Το ΙΣΝ στην ανακοίνωσή του αναφέρεται και στους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας που προσέφεραν στη μάχη ενάντια στην πανδημία. «Πολλοί επαγγελματίες στον χώρο της υγείας -και όχι μόνο- πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην μάχη ενάντια στην πανδημία. Είμαστε σε όλους εκείνους ιδιαίτερα ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε για το έργο και τη σκληρή, ανεκτίμητη δουλειά τους. Ωστόσο οι ανάγκες που έχει προκαλέσει η πανδημία ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές μας και εκ των πραγμάτων δεν είμαστε σε θέση να πράξουμε το ίδιο σε όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους και στα ποικίλα πεδία δράσης», επισημαίνεται.

Ταυτόχρονα, το ΙΣΝ συνεχίζει τη δική του συμβολή στις προσπάθειες των Υγειονομικών Αρχών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν μελλοντικού κύματος του COVID-19 και για την ενίσχυση της ετοιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στο Πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του ΙΣΝ για τον COVID-19, η νέα επιμέρους δωρεά, άνω των 17.9 εκατ. δολαρίων (16,5 εκατ. ευρώ), θα συμβάλει στην ανακαίνιση χώρων σε 15 νοσοκομεία στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η προσθήκη συνολικά 155 κλινών εντατικής θεραπείας και 19 κλινών αυξημένης φροντίδας, καθώς και στην πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για προσωπικό σε ΜΕΘ.

Σε στενή συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο και χτίζοντας πάνω στη δύναμη και τις προοπτικές της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως με την περίπτωση της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, πραγματοποιείται, επίσης, η αναμόρφωση και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της δεύτερης ΜΕΘ και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, σε συνεργασία του ΙΣΝ με τον Θανάση και τη Μαρίνα Μαρτίνου και την Αλίκη Περρωτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

ΙΣΝ: 6,9 εκατ. ευρώ σε πάνω από 4.600 εργαζόμενους στα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19