ΙΣΝ: Συζήτηση στο UCLA με τον δήμαρχο Σπάρτης για το μέλλον της πόλης

Διαδικτυακή συζήτηση με τον δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, για την ιστορία αλλά και το μέλλον της πόλης, διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο, το Κέντρο Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για τη Λακωνία, το ΙΣΝ στηρίζει μία σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών στη Σπάρτη και στην ευρύτερη περιοχή, που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης, την ανέγερση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας, καθώς και την προσπάθεια αναβίωσης του γειτονικού χωριού της Βαμβακούς.

Επιπλέον, η Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ στην Ελλάδα, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου στη Σπάρτη, τον σχεδιασμό του οποίου θα αναλάβει ο Renzo Piano.

Το Κέντρο Σπουδών Ελληνικού Πολιτισμού ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο UCLA προσβλέπει να αποτελέσει έναν κόμβο διδασκαλίας και έρευνας στους τομείς της ανθρωπολογίας, της αρχαιολογίας, της ιστορίας της τέχνης, των κλασικών σπουδών, των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών, της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και της φιλοσοφίας. Δημιουργήθηκε με ιδρυτική δωρεά $5 εκατομμυρίων από το ΙΣΝ και ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του το 2020.

Πηγή: ΙΣΝ
Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

ΙΣΝ: Συζήτηση στο UCLA με τον δήμαρχο Σπάρτης για το μέλλον της πόλης