«Κάντε υπομονή» το μήνυμα των μαθητών του σχολείου «Νέστορας» στη Μελβούρνη

Με έναν ξεχωριστό τρόπο επέλεξαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Σχολείου «Νέστορας» της Μελβούρνης να στείλουν τις ευχές τους και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στη «μητέρα – πατρίδα» που δίνει τη μάχη της ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

Διάλεξαν το πολυαγαπημένο τραγούδι «Υπομονή» σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Αλέκου Σακελλάριου με τις αξέχαστες φωνές των Γρηγόρη Μπιθικώτση και Αλίκης Βουγιουκλάκη, για να μεταφέρουν το μήνυμα στα «αδέλφια» τους στην πατρίδα «Τι κι αν δεν μπορούμε να είμαστε δίπλα σας το μυαλό και η καρδιά μας είναι μαζί σας. Κάντε υπομονή και να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας».

Το βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα του σχολείου στο Facebook στις 28 Δεκεμβρίου είχε μεγάλη απήχηση τόσο στην πατρίδα όσο και στην ομογένεια.
Μπορείτε να το δείτε εδώ

To Nestoras College λειτουργεί εδώ και 47 χρόνια με στόχο να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές που είναι κατά βάση ελληνικής καταγωγής την αγάπη για την πατρίδα καθώς και μέσω της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού, να ισχυροποιήσει την ελληνική ταυτότητά τους. Το σχολείο ιδρύθηκε το 1975 από δύο έμπειρους δασκάλους από την Ελλάδα που έθεσαν έναν στόχο για τη διατήρηση και διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία. Σήμερα το ελληνικό δημοτικό σχολείο έχει γύρω στους 700 μαθητές από τη Μελβούρνη και πιστοποιημένο διαπιστευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.  Οι καθηγητές δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να καλλιεργήσουν την ελληνική τους καταγωγή, να ασπαστούν τις ελληνικές αξίες και παραδόσεις και να αναπτύξουν την ελληνική συνείδηση.

Πηγή: neoskosmos – Nestoras college
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

«Κάντε υπομονή» το μήνυμα των μαθητών του σχολείου «Νέστορας» στη Μελβούρνη