ΚΕΓ: Ολοκληρώθηκε η έκδοση των αποτελεσμάτων για τις εξετάσεις ελληνομάθειας

Ολοκληρώθηκε, από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, η διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων για τις Εξετάσεις Ελληνομάθειας Οκτωβρίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά μπαίνοντας στην ιστοσελίδα: http://www.greek-language.gr/certification/results/index.html και χρησιμοποιώντας τον κωδικό αριθμό εξεταστικού κέντρου, τον κωδικό αριθμό υποψήφιου και το επίθετο υποψηφίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, που είναι και ο επίσημος εθνικός φορέας Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας, αναφέρει, πως οι εξετάσεις, που είχαν αναβληθεί τον περασμένο Μάιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, διεξήχθησαν κανονικά, από 13 έως 16 Οκτωβρίου, μέσα από τα 120 πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την υφήλιο.

Παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες, η συμμετοχή υποψηφίων, ομογενών και μη, που διαγωνίστηκαν στα επίπεδα που ορίζει το «Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες», υπήρξε ομαλή και χωρίς ιδιαίτερες απώλειες.

Η αποστολή των έντυπων Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας προς τα εξεταστικά κέντρα θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου 2021.

Στο μεταξύ, υποστηρικτικό μαθησιακό υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό) είναι διαθέσιμο μέσα από την Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα, www.greek-language.gr , η οποία δέχεται 500.000 μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

ΚΕΓ: Ολοκληρώθηκε η έκδοση των αποτελεσμάτων για τις εξετάσεις ελληνομάθειας