Λέσχη Γαστρονομίας Ποντιακών Εδεσμάτων ιδρύθηκε στην Αμερική

Λέσχη Γαστρονομίας Ποντιακών Εδεσμάτων δημιούργησαν ομογενείς από την Αμερική, με στόχο την καταγραφή, προώθηση και σε βάθος έρευνα της υγιεινής ποντιακής διατροφής.

Τα ιδρυτικά μέλη της λέσχης απευθύνονται σε όλους τους λάτρεις της κουζίνας του Πόντου και έτσι προγραμματίζουν πολλές από τις δράσεις τους να μεταδίδονται από διαδικτυακές πλατφόρμες.

Η επίσημη παρουσίαση της Λέσχης θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου μέσα από ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χριστουγεννιάτικες ποντιακές συνταγές και έθιμα, στο οποίο θα συμμετέχουν φίλες από την Αμερική και την Ελλάδα, καθώς επίσης και σεφ με συνταγές-έκπληξη.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, θα ξεκινήσει διαδικτυακός έρανος, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να αγοραστούν καλάθια αγάπης για άπορες οικογένειες, για το σωματείο «Εύνοια» της Θεσσαλονίκης.

Το  βίντεο θα ανέβει στη σελίδα της Λέσχης στο facebook (Gastronomy Club of Pontian Delicacies) στις 15 Δεκεμβρίου, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο έρανος

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τα μέλη της Λέσχης Γαστρονομίας Ποντιακών Εδεσμάτων έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα pontosnews, το  ιδρυτικό μέλος της λέσχης, Αυγή-Μαρία Ατματζίδου.

«Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε σεμινάρια και εργαστήρια εστιασμένα στην ποντιακή κουζίνα, σε μηνιαία βάση, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης. Θα προσκαλούμε σεφ να μας παρουσιάζουν διάφορες παραλλαγές, θα κάνουμε διαδικτυακές συνδέσεις και με άλλα άτομα προκειμένου να μας δείχνουν τις συνταγές τους, και φυσικά θα αναδείξουμε και την ελληνική, την αρμενική και τη ρωσική κουζίνα.

»Σε ό,τι αφορά τη διαδικτυακή μας παρουσία, υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι και τον Ιούνιο με αναφορές στην ενδυμασία, τη διάλεκτο και τη μουσική των Ποντίων, με τη συμμετοχή πολύ σπουδαίων εισηγητών» κατέληξε η κ. Ατματζίδου.

Πηγή: pontosnews
Φωτογραφία: facebook/Gastronomy Club of Pontian Delicacies

Λέσχη Γαστρονομίας Ποντιακών Εδεσμάτων ιδρύθηκε στην Αμερική