«Λίγη Αλήθεια» από το Δημιουργικό Κέντρο Τεχνών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Το Δημιουργικό Κέντρο Δράματος & Τεχνών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης ανεβάζει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου το θεατρικό δρώμενο «Λίγη Αλήθεια» σε σκηνοθεσία της Ελένης Μπουκουβάλα.

«Η παράσταση ή το δρώμενο αυτό, είναι ένα αποτέλεσμα κάποιων σκέψεων, κάποιων πραγμάτων που η ομάδα ήθελε να εκφράσει. Όλες αυτές οι σκέψεις, διαφορετικές και ετερόκλητες, συνδέθηκαν μεταξύ τους όπως και οι ηθοποιοί της παράστασης. Η κατάληξη αυτής της σύνδεσης είναι η παράσταση που παρουσιάζουμε» αναφέρει η Ελένη Μπουκουβάλα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο ομογενειακό ραδιόφωνο, sbsGreek.

«Ξεκινήσαμε να διαπραγματευόμαστε με τους ηθοποιούς την έννοια της απώλειας. Αυτό ήταν το θέμα για κάθε μονόλογο που έγραψαν οι συμμετέχοντες. Η έννοια της απώλειας δεν έχει να κάνει μόνο με το υλικό κομμάτι. Μπορεί να είναι η απώλεια της λογικής, ή η απώλεια ενός εραστή, ενός αγαπημένου προσώπου. Επίσης, απώλεια είναι η απόσταση των χιλιάδων χιλιομέτρων που μας χωρίζουν από τους οικείους μας στην γενέτειρα, οικογένεια και φίλους», αναφέρει η σκηνοθέτης.

Ο κύριος όγκος των κειμένων προέκυψε από τους λογοτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και ατέλειωτες ώρες συζητήσεις και αναλύσεις. Οι συμμετέχοντες στην παράσταση συμπεριέλαβαν και υλικό από Έλληνες και ξένους λογοτέχνες που αγαπούν. Για παράδειγμα, κείμενα που ακούγονται στην παράσταση ανήκουν στον ομογενή ποιητή Δημήτρη Τρωαδίτη, στον γνωστό Ουρουγουανό συγγραφέα, Εντουάρδο Γκαλεάνο, ακόμα και στον Αρσένιο Ταρκόφσκι, που θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Ρώσους ποιητές του 20ού αιώνα και ήταν ο πατέρας του σπουδαίου σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι.

Επίσης, στην παράσταση υπάρχουν κείμενα σημαντικότατων και διακεκριμένων σύγχρονων Ελλήνων ποιητών όπως η Κική Δημουλά και ο Μίλτος Σαχτούρης.

Η «Λίγη Αλήθεια» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 8 και μισή το βράδυ στη θεατρική αίθουσα του Κοινοτικού Κέντρου του Clayton στη Μελβούρνη.

 

Πηγή: https://www.sbs.com.au

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

 

 

«Λίγη Αλήθεια» από το Δημιουργικό Κέντρο Τεχνών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης