Μάικ Γιάνναρης: «Το μίσος δεν έχει καμία θέση στη Νέα Υόρκη»

Την έντονη ανησυχία του για φαινόμενα ρατσισμού εναντίον του μουσουλμανικού πληθυσμού στο Κουίνς της Νέας Υόρκης εξέφρασε ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής, Μάικ Γιάνναρης, με αφορμή ένα ανατριχιαστικό μήνυμα σε μια πολυσύχναστη στάση λεωφορείου, στη συμβολή της Λεωφόρου Ντίτμαρς με την οδό Στάνγουεϊ (Ditmars & Steinway Street).

Ειδικότερα, το μήνυμα, το οποίο εμφανίστηκε στο εξωτερικό σημείο της στάσης το Σαββατοκύριακο, έγραφε στα αγγλικά «If you see someone with a turban, chop it off!» (ελληνιστί: εάν δεις κεφάλι με σαρίκι, κόψε το), παραπέμποντας σε άλλες εποχές, όπου μουσουλμάνοι αλλά και ινδουιστές δέχονταν αναίτιες επιθέσεις αφού ταυτίζονταν με φανατικούς ισλαμιστές.

«Το μίσος δεν έχει καμία θέση στη Νέα Υόρκη και δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοια περιστατικά στις κοινότητες μας. Το Δυτικό Κουίνς είναι από τις περιοχές με το εντονότερο στοιχείο διαφορετικότητας στον κόσμο. Το συμβάν αυτό δεν αντικατοπτρίζει ούτε το ποιοι είμαστε, ούτε αυτό που φιλοδοξούμε να γίνουμε», ανέφερε ο κ. Γιάνναρης στην επιστολή που έστειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Υόρκης προκειμένου να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

Το σχετικό μήνυμα ήδη σβήστηκε από τη στάση του λεωφορείου, ενώ οι Αρμόδιες Αρχές ενθαρρύνουν όποιον πολίτη αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά ή συμπεριφορές να τις ειδοποιεί άμεσα.

 

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

 

 

Μάικ Γιάνναρης: «Το μίσος δεν έχει καμία θέση στη Νέα Υόρκη»