Με τον «Σταυρό Αξίας» της Γερμανίας τιμήθηκε η ομογενής Ιωάννα Ζαχαράκη

Με τον «Σταυρό Αξίας» της Ομοσπονδιακής Γερμανίας τιμήθηκε η ομογενής κ. Ιωάννα Ζαχαράκη, δημοτική σύμβουλος στο Ζόλινγκεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας από το 1999, Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης, Στέλεχος του Κοινωνικού Φορέα του Διακονικού Ιδρύματος και επικεφαλής της Ακαδημίας Αξιών «Άξιον».

Η απονομή έγινε από τον δήμαρχο του Ζόλινγκεν Tim Kurzbach, στο μουσείο τέχνης της πόλης με την παρουσία πάνω από 150 καλεσμένων, στενούς και μακροχρόνιους υποστηρικτές του έργου της κυρίας Ζαχαράκη που κατάγεται από την Χρυσομηλέα, Καλαμπάκας Τρικάλων. Εκτός από τον δήμαρχο του Ζόλινγκεν, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Επίσκοπος Λεύκης Ευμένιος ως εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Μητροπόλεως Γερμανίας, η επικεφαλής της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Ζόλινγκεν, ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης της ενορίας Düsseldorf και ο τοπικός Ιερέας Χαράλαμπος.

 

Από την Ελληνική Πολιτεία παρέστησαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρώπης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κυρία Εύα Παπαδάτου, η οποία μετέφερε τον χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, κυρίου Ιωάννη Χρυσουλάκη καθώς και η Γενική Πρόξενος του Ντύσελντορφ κυρία Μαρία Παπακωνσταντίνου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Καθηγητή Δρ. Thomas Eppenstein, του βουλευτή κυρίου Josef Neumann, της Δασκάλας Regina Maria Lösch και του πρώην συναδέλφου και εκδότη του Ελληνογερμανικού Περιοδικού ΕΡΜΗΣ, κυρίου Κωνσταντίνου Λάγιου. Όλοι οι ομιλητές εξήραν την μακροχρόνια προσφορά της κυρίας Ζαχαράκη στον κοινωνικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο.

Η κ. Ζαχαράκη, η οποία τιμήθηκε για την επί δεκαετίες προσφορά της στην διαπολιτισμική ενσωμάτωση Γερμανών και αλλοδαπών, μίλησε στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο και τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, τόσο για την βράβευσή της όσο και για τους σκοπούς και τις δράσεις της Ακαδημίας Αξιών «Άξιον», της οποίας είναι επικεφαλής.