Μια ομογενής νοσοκόμα, Πρέσβειρα των Νέων στην Κένυα

Η Ελληνοαυστραλή νοσοκόμα Ελένη Ζάχου, που έχει βραβευτεί για την κοινωνική συνεισφορά της στην ευρύτερη κοινότητα, βρίσκεται ως εθελόντρια σε ένα χωριό της Κένυας και συγκεκριμένα ως Πρέσβειρα των Νέων της οργάνωσης «Νοσοκόμες του Κόσμου σε Δράση» για να διδάξει σε άλλες νοσοκόμες εκεί σύγχρονες μεθόδους νοσηλευτικής. Στο Κοινοτικό Κέντρο Υγείας της World Youth International στη Δυτική Κένυα, πραγματοποιήθηκε και η «Ημέρα των Παιδιών», η οποία ήταν μια ευκαιρία για τα παιδιά της περιοχής να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, ιατρικό έλεγχο και ένα θρεπτικό γεύμα που διαφορετικά δεν θα είχαν. Αλλά το πιο σημαντικό ήταν μια ευκαιρία για τα παιδιά για γέλιο, άφθονο παιχνίδι και τραγούδι.
Η ομογενής νοσοκόμα Ελένη Ζάχοθυ, στο παρελθόν έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Νεπάλ, στις Φιλιππίνες, στο Ιράκ καθώς και στην Ελλάδα (στη Λέσβο και στην Ειδομένη για να παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια της Ελένης Ζάχου κατάγεται από την Κατερίνη, αλλά η ίδια γεννήθηκε στο Ντάργουιν ενώ μεγάλωσε στο απομονωμένο νησί Groote. Μιλάει καλά την ελληνική γλώσσα και έχει στην καρδιά της, την Ελλάδα.
Φωτογραφία: facebook
Πηγή: neoskosmos.com

Μια ομογενής νοσοκόμα, Πρέσβειρα των Νέων στην Κένυα