Μόσχα: Μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών… διαδικτυακά

Το «Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού» στη Μόσχα, και η διευθύντρια του Θεοδώρα Γιαννίτση προτείνει στα μέλη του Κέντρου, όσο μένουν στο σπίτι, να μην χάνουν την επαγρύπνισή τους, να διατηρούν την φόρμα και να βελτιώνουν την τεχνική τους  παρακολουθώντας, μέσα από το Διαδίκτυο, εξ αποστάσεως μαθήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού με τον εν Μόσχα αποσπασμένο Έλληνα εκπαιδευτικό, κ. Ευστάθιο Νικητόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  μέχρι σήμερα, τα μαθήματα διδασκαλίας ελληνικού παραδοσιακού χορού στο Κ.Ε.Π. σε διάφορες γεωγραφικές εστίες της Μόσχας παρακολουθούν περίπου εκατό  άτομα.

Ο σύνδεσμος για τα διαδικτυακά μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας είναι:
http://www.hecucenter.ru/gr/greekdances/mathimata_ellinikon_paradosiakon_horon_sto_kep.html

Φωτογραφίες αρχείου από τα μαθήματα παραδοσιακών χορών του ΚΕΠ Μόσχας

 

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού αποτελεί κοινωνικό φορέα, και λειτουργεί από το 2005  έχοντας ως στόχους τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη Ρωσία, τη συσπείρωση εκπροσώπων ελληνικής ομογένειας και φιλελλήνων, τον συντονισμό  ενεργειών με στόχο την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων που ενδυναμώνουν τις Ελληνό -ρωσικές σχέσεις ακόμη και σε επίπεδο απλών ανθρώπων αλλά και κοινωνικών οργανώσεων και φορέων. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού διεξάγει πολιτιστικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις, με αντικείμενο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού μέσω της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, της λογοτεχνίας, της ιστορίας, χορών, μουσικής κ.α., καθώς και οργανώνει διεθνή επιστημονικά συνέδρια με συμμετοχή μελετητών και ερευνητών από τη Ρωσία, την Ελλάδα, και αλλού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι περισσότεροι από 1500 ενήλικες παρακολουθούν τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε 11 διαφορετικές εστίες της Μόσχας, ενώ θεατρικές παραστάσεις που αναδεικνύουν το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες, κινηματογραφικές εβδομάδες, διαλέξεις, συναυλίες, συνέδρια και εικαστικές δραστηριότητες είναι μόνο μερικές από τις δράσεις του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας.

Τέλος, η δραστήρια διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας και Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών κυρία Θεοδώρα Γιαννίτση, τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο «Πούσκιν» για την προσφορά της στη σύσφιγξη των Ελληνό – Ρωσικών σχέσεων από τη ρωσική κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση του ΚΕΠ Μόσχας για τα μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών που πραγματοποιούνται πλέον διαδικτυακά, η Θεοδώρα Γιαννίτση γράφει: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

Μόσχα: Μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών… διαδικτυακά