Ν. Υόρκη: Στις 2 Νοεμβρίου τα θυρανοίξια του ιστορικού ναού του Αγ. Νικολάου

Την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021 θα τελεστούν τα θυρανοίξια του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης, που καταστράφηκε ολοσχερώς από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους.

Την χαρμόσυνη είδηση για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, για την ομογένεια και τον απανταχού ελληνισμό ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος κατά την διάρκεια του κηρύγματός του στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021, στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Προχθές Κυριακή, ο σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε ότι στην τελετή των θυρανοιξίων θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, προκειμένου να πραγματοποιήσει την επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάιο και αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο όγκος των εργασιών ενώ οι εναπομείνασες εργασίες θα συνεχιστούν και μετά τα θυρανοίξια.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πηγή: anamniseis.net
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

Ν. Υόρκη: Στις 2 Νοεμβρίου τα θυρανοίξια του ιστορικού ναού του Αγ. Νικολάου