Νέο εκπαιδευτικό υλικό για την ελληνομάθεια στην Αυστραλία

Ιδιαίτερα αξιόλογο αλλά και χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό παρουσιάστηκε στο ημερήσιο σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Alphington Grammar, την Κυριακή 24 Νοέμβρη.

Πρόκειται για 24 ιστοριούλες στα Ελληνικά εικονογραφημένες και καταχωρημένες σε 24 μικρά βιβλιαράκια με τη συνοδεία πλούσιου εποπτικού υλικού που προορίζονται για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν πολυάριθμοι ομογενείς πρόκειται για εκπαιδευτικό υλικό που απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την Ελληνική γλώσσα.

Την πρωτοποριακή αυτή εκπαιδευτική εργασία επιμελήθηκαν με φροντίδα και μεράκι η Ουρανία Παπαγεωργίου, η Περιστέρα Παπαγεωργίου (ψηφιακή επιμέλεια του υλικού) και η Νίκη Φαρφαρά-Πάσχου.

Την εκδήλωση προλόγισε η επικεφαλής του Tμήματος Ελληνικών του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης, Δρ Σταυρούλα Νικολούδη, και την παρουσίασε αναλυτικά η εκπαιδευτικός Βίκυ Πεταλά με τη βοήθεια της θεατρολόγου Κατερίνας Πουταχίδου.

Ο μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, αλλά και οι άλλοι ομογενείς που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση εντυπωσιάστηκαν από την ιδιαίτερα καλή προσπάθεια, η οποία είχε την αμέριστη υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και ιδιαίτερα του διευθυντή των σχολείων της, κ. Μάνου Τζιμπραγού.

 

Πηγή: Νέος Κόσμος

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου

 

 

 

 

 

 

Νέο εκπαιδευτικό υλικό για την ελληνομάθεια στην Αυστραλία