Ο Χρήστος Τοπαλίδης στη Φωνή της Ελλάδας: «Συνεχής διολίσθηση της Τουρκίας σε επικίνδυνες ατραπούς απολυταρχίας»

Με αφορμή την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση της Τουρκίας μετά την κράτηση και επέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργου Βαρυθυμιάδη, ο τέως πρόεδρος της ΠΟΕ, Χρήστος Τοπαλίδης, έδωσε σήμερα συνέντευξη στη Φωνή της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο, στην οποία εξέφρασε την ανησυχία του για τη «συνεχή διολίσθηση της Τουρκίας σε επικίνδυνες ατραπούς απολυταρχίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Χρήστος Τοπαλίδης τόνισε με έμφαση ότι η αντιδημοκρατική αυτή στάση της Τουρκίας δεν αφορά μόνο τους ξένους υπηκόους αλλά και τους ίδιους τους Τούρκους πολίτες.

«Το Ποντιακό ζήτημα αφορά ένα φλέγον ζήτημα για τη σημερινή Τουρκία» σημείωσε ο κ.Τοπαλίδης για να προσθέσει πως την τουρκική κυβέρνηση «την ενοχλεί το ζήτημα της γενοκτονίας και ο αγώνας ο οποίος δίνουμε. Την ενοχλεί όμως ακόμα πιο πολύ το γεγονός της αφύπνισης των ποντιακών πληθυσμών των τούρκων πολιτών».

«Τους ενοχλούν οι σχέσεις που αναπτύσσουμε εμείς με το ποντιακό στοιχείο στην Τουρκία και η διαδικασία της αφύπνισης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι ποντιακοί πληθυσμοί εντός Τουρκίας» ανέφερε απαντώντας σχετικά με τα αίτια της στοχοποίησης του νυν προέδρου της ΠΟΕ, Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Υπενθυμίζουμε πως ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης απελάθηκε από την Κωνσταντινούπολη, ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του προς την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπου χθες έγινε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για τον Δεκαπενταύγουστο.

«Δεν είναι λίγο πράγμα ο πρόεδρος της μεγαλύτερης εθνοτοπικής οργάνωσης παγκοσμίως να θεωρείται ανεπιθύμητο πρόσωπο και επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας» επισήμανε και διευκρίνισε πως, δυστυχώς, η κίνηση αυτή «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς μόνο φέτος η Τουρκία έχει απαγορεύσει την είσοδο σε δυο ποντιακής καταγωγής συμπατριώτες μας».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

Φούλη Ζαβιτσάνου