Ο λόγος των ΜΜΕ της ομογένειας στα «Μικρά Σεμινάρια» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μία πολύ σημαντική δράση η οποία θα περιλαμβάνει και αφιέρωμα στον δημοσιογραφικό λόγο των μέσων ενημέρωσης της ομογένειας οργανώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Σχολή Επιστημών Αγωγής, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 που μόλις ξεκίνησε.

Πρόκειται για τα «Μικρά Σεμινάρια» Ελληνικής Γλώσσας, Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης, ένα εξέχον πρόγραμμα επιμόρφωσης σε θέματα γλώσσας και επικοινωνίας, το οποίο έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ως επιστημονική υπεύθυνη η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη–Μαλλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας. Όπως είναι γνωστό η κ. Τσιτσανούδη – Μαλλίδη σχεδιάζει και διευθύνει το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», στο οποίο φέτος συμμετείχαν ομογενείς από την Αυστραλία και εκφράστηκαν για αυτό με εγκωμιαστικά λόγια.

Ειδικότερα, στα «Μικρά Σεμινάρια» θα συμμετέχει φέτος ο κ. Σωτήρης Χατζημανώλης,  διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας στην Αυστραλία «Νέος Κόσμος» και συνεργάτης SBS Radio Television, ο οποίος και θα παρουσιάσει εισήγηση μέσω τηλεδιάσκεψης στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους από την Ελλάδα, με θέμα «Οι γλωσσικές αποκλίσεις του δημοσιογραφικού λόγου στα ομογενειακά ΜΜΕ».

 

Συντάκτρια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Με πληροφορίες από Νέος Κόσμος

 

 

Ο λόγος των ΜΜΕ της ομογένειας στα «Μικρά Σεμινάρια» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων