Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ν.Ν.Ουαλίας, Χάρης Δανάλης στη «Φωνή της Ελλάδας»

Tην ανέγερση ενός σύγχρονου Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου σχεδιάζει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, Χάρης Δανάλης, μιλώντας στη «Φωνή της Ελλάδας» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο.

«Αυτή η σκέψη της Κοινότητας δεν είναι καινούρια. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά για διάφορους λόγους, οικονομικούς και άλλους, είχε καθυστερήσει», ανέφερε ο κ. Δανάλης, σημειώνοντας, πως αυτή τη στιγμή η Κοινότητα έχει στην ιδιοκτησία της ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης πάνω από 5.000 τ.μ., σε ένα μέρος του οποίου έχει αποφασιστεί να ανεγερθεί το Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, χώρους εκδηλώσεων, θεατρική αίθουσα, βιβλιοθήκη, καθώς και χώρο για τα αρχεία της Κοινότητας.

«Η Ελληνική Κοινότητα Ν.Ν. Ουαλίας έχει ιστορία πάνω από 120 χρόνια και στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο υλικό από αρχεία, φωτογραφίες, βιβλία, ιστορικά πρακτικά κ.ά. κι αυτά χρειάζεται κάπου να τα στεγάσουμε», εξήγησε.

Αναφορικά με το κόστος ανέγερσης είπε πως αυτό δεν το γνωρίζουν ακόμα, προσθέτοντας, ωστόσο, πως ένα μέρος των απαιτούμενων χρημάτων υπάρχει ήδη. «Πιστεύουμε, από τις αναλύσεις που έχουν γίνει, ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε», κατέληξε ο κ. Δανάλης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

Κατερίνα Χούμπα

Φωτογραφία: SBS